Συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ σε Αθήνα και Σκόπια

Ξεκινάει αυτή την ώρα στο Σύνταγμα εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της προτεινόμενης ονομασίας για τη ΠΓΔΜ, όπως προέκυψε από τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν έξω από τη Βουλή ως το βράδυ του Σαββάτου, ζητώντας να μην περάσει η συμφωνία.

Για τις Πρέσπες το ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή στις 10:00 στο Πισοδέρι.

«Από αύριο θα έχουμε νέους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό. Θα είμαστε όλη μέρα έξω από τη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί», δήλωσε ο Στέργιος Καλόγηρος, μέλος της επιτροπής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την προστασία της μειονότητας των Σκοπίων, στο 24/7.

Επιβεβαίωσε ότι γίνεται προετοιμασία διαδήλωσης στις Πρέσπες την ημέρα μονογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό: «Στέλνουν 800 αστυνομικούς να μας φυλάνε», είπε χαρακτηριστικά.

Συλλαλητήριο και στα Σκόπια

Τα Σκόπια βρίσκονται σε διαρκή ένταση με συνεχείς διαδηλώσεις που διοργανώνονται κατά της συμφωνίας για αλλαγή του ονόματος, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή ρήξη με τον πρόεδρο. Χθες, είχαμε τη δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων από οπαδούς της αντιπολίτευσης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να μην αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, ενώ δεν υπάρχει ικανοποίηση για το προτεινόμενο όνομα. Πολλοί διαδηλωτές φώναζαν το όνομα του Ιβανόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο makfax.com.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα