Συλλήψεις Σύρων και Αφγανών μετά από το “κλείσιμο των συνόρων”

refAπό τα μεσάνυχτα, οπότε και τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι νόμοι κατά της παράνομης μετανάστευσης στην Ουγγαρία, οι αστυνομικές αρχές τις χώρας συλλαμβάνουν όποιον προσπαθεί να διασχίσει τα σύνορα.

Έτσι, η ουγγρική αστυνομία σήμερα συνέλαβε εννέα Σύρους και επτά Αφγανούς που παραβίασαν τον φράχτη στη μεθόριο της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες σήκωσαν το αγκαθωτό συρματόπλεγμα του φράκτη για να διασχίσουν τα σύνορα, κάτι που αποτελεί αδίκημα από τα μεσάνυκτα.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία, που σφραγίσθηκαν χθες το βράδυ.

Μέχρι χθες είχαν απογραφεί 7.437 μετανάστες, πολλοί από τη Συρία, που μπήκαν στη χώρα από τη Σερβία — η οποία δεν είναι κράτος μέλος της ΕΕ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε πως αναμένει πως μεγάλο μέρος των αιτήσεων ασύλου θα απορριφθούν. Εξάλλου σημείωσε ότι η κυβέρνησή του «πιθανότατα» θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση κρίσης λόγω της μαζικής έλευσης προσφύγων και μεταναστών από αύριο Τρίτη.

Ωστόσο, μετά τη κίνηση της Ουγγαρίας να εφαρμόσει σκληρότερα μέτρα,ήρθε η “απάντηση” απο τη Σερβία οποία δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί την αντίστροφη ροή μεταναστών από την Ουγγαρία, και θα μπορούσε να στείλει στρατό στα σύνορα για να αποτρέψει κάτι τέτοιο.

Ο Σέρβος αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής  Νενάντ Ιβανίσεβιτς δήλωσε πως “αν θέλουν [οι Ούγγροι] να τους στείλουν πίσω, θα χρειαστεί να τους ξαναστείλουν στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς δεν θα τους δεχθούμε, ακόμα και αν χρειαστεί να στείλει η Σερβία το στρατό της στα σύνορα,” φέρεται να είπε ο Ιβανίσεβιτς στο Β92, ένα ραδιοτηλεοπτικό και διαδικτυακό μέσο με έδρα το Βελιγράδι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα