Συζητείται σήμερα το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη

Η 3η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ για τη διασυνοριακή συνεργασία πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών.

Η 3η Συνάντηση γίνεται σε διάστημα μόλις 6 μηνών από την 2η που είχε πραγματοποιηθεί και πάλι στην Θεσσαλονίκη και αναδεικνύει τη δυναμική του συγκεκριμένου σχήματος και το ισχυρό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε αυτήν.

Το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παρέθεσε δείπνο εργασίας στους συμμετέχοντες και το κλίμα ήταν θερμό και φιλικό.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης ο Νίκος Κοτζιάς θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ.

Οι εργασίες της Συνάντησης αρχίζουν στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Χάγιατ και στις 14.15 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωσή τους.

Στο «μενού» το Σκοπιανό

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητιέται στην 3η Υπουργική Σύνοδο είναι και το Σκοπιανό.

Το νέο στοιχείο που υπάρχει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι η πίεση που φαίνεται πλέον να ασκεί στην πλευρά της ΠΓΔΜ ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΠΗΕ Μάθιου Νίμιτς, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα
09.30-10.00: Δηλώσεις κατά την άφιξη (όλα τα μέσα ενημέρωσης)

10.00-10.30: Εναρκτήρια ομιλία Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ν. Κοτζιά

(Roundtable – photo/TV op., live streaming στο Κέντρο Τύπου)

10.30-10.35: Οικογενειακή Φωτογραφία (photo/TV op.)

10.35-12.30: Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών με συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών και των Υπουργών Μεταφορών (Roundtable – photo/TV op.)8

12.35-14.00: Συνάντηση Υπουργών Εσωτερικών (Roundtable – photo/TV op.)

12.35-14.00: Συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών (Roundtable – photo/TV op.)

14.15-15.00: Συνέντευξη Τύπου (όλα τα μέσα ενημέρωσης)

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα