Συζητήθηκε η αγωγή για το «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου

Συζητήθηκε, σήμερα Πέμπτη, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η αγωγή που είχε καταθέσει απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τις πολυσυζητημένες προεκλογικές υποσχέσεις το 2009 μεταξύ των οποίων και η φράση που του αποδίδεται “λεφτά υπάρχουν”.
Με την αγωγή του ο ενάγων ζητεί να υποχρεωθεί ο κ. Παπανδρέου να του καταβάλλει το ποσό των 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που, όπως αναφέρει, προκλήθηκε λόγω των προεκλογικών του εξαγγελιών του πρώην πρωθυπουργού, που ουδέποτε, κατά την άποψή του, τηρήθηκαν.

Κατά τη συζήτηση της αγωγής, ο κ. Σταμάτης ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο, ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις παρά το γεγονός ότι γνώριζε για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Οι δικηγόροι του κ. Παπανδρέου, ρώτησαν τον κ. Σταμάτη εάν έχει στραφεί με μηνύσεις του και σε βάρος άλλων πολιτικών προσώπων, ενώ ο ίδιος ο ενάγων κατά την εξέτασή του στρεφόμενος προς τους ερωτώντες δικηγόρους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εμφανίζεται ως γραφικός. “Έναν άνθρωπο που έχει ως το 2012 υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ προσπαθείτε να τον βγάλετε γραφικό;” ήταν η τοποθέτησή του.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα