Συγκρούσεις φοιτητών και αστυνομικών στους δρόμους του Παναμά(Βίντεο-Φώτο)

Συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα 12 Ιούνη μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας στην πόλη του Παναμά κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των φοιτητών, ζητώντας την ακύρωση ενός αμφισβητούμενου διατάγματος σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακίνητων.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Zulay Rodriguez,ο οποίος τάσσεται  ενάντια στο διάταγμα, αναφέρει ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να “πάρει χρήματα” και να “αφαιρέσει σπίτια” από τους ανθρώπους, αφού με μια επανεκτίμηση των ακινήτων θα υπάρξει αύξηση των τιμών και συνεπώς των φόρων ιδιοκτησίας επί αυτών, με αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος της κοινωνίας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Οι φοιτητές, οι οποίοι αποτελούν ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας  στο άκουσμα αυτού του διατάγματος, αμέσως αντέδρασαν και ξεχύθηκαν στους δρόμους. Από την μεριά της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το οργισμένο πλήθος και να το οδηγήσουν στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου του Παναμά “Campus”.

Οι διαδηλωτές βλέποντας τη χρήση βίας που άσκησαν οι κατασταλτικές δυνάμεις, απάντησαν με πέτρες και ότι άλλο αντικείμενο είχαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο αστυνομικοί.

Οι φοιτητές στο περιφερειακό κέντρο UP της πόλης Colon, 80 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, κατέδειξαν επίσης ότι απαιτούν την ανατροπή του διατάγματος , το οποίο δημοσίευσε η κυβέρνηση στις 7 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση  μετά την οργή που είδε ανέστειλε προσωρινά το διάταγμα τη Κυριακή 11 Ιούνη, ωστόσο οι φοιτητές συγκρούστηκαν και τη Δευτέρα ζητώντας την οριστική απόσυρσή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα