Συγκρούσεις στους δρόμους των Βρυξελλών(Vid)

Περίπου 6000  Ευρωπαίοι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου τη Δευτέρα,απαιτώντας την ανάληψη δράσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά το εμπάργκο Ρωσίας-ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία.

main

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα και η καλοκαιρινή ξηρασία στην Ευρώπη συνέβαλαν επίσης στην διόγκωση του προβλήματος,με τα εισοδήματα των αγροτών να κατρακυλούν συνεχώς προς τα κάτω.

Σύμφωνα με την την Ευρωπαϊκή Ένωση Αγροτών«το ρωσικό εμπάργκο έχει μειώσει κατά το ήμισυ τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ, με κόστος  5,5 δις ευρώ.».

Εν τω μεταξύ,οι διαδηλώσεις της Δευτέρας συνέπεσαν με την συνάντηση των υπουργών γεωργίας της ΕΕ,οι οποίοι και αποφάσισαν να απελευθερώσουν € 500.000.000 για να βοηθήσουν τους γεωργούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ωστόσο οι αγρότες είπαν ότι δεν αρκούν,καθώς το οικονομικό πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Φυσικά, η ένταση με τις δυνάμεις καταστολής στις Βρυξέλλες δεν απουσίαζε,με τους αγρότες να στήνουν οδοφράγματα και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με αύρες και χημικά.

 Video:

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα