Συγκρούσεις οδηγών ταξί και αστυνομικών στη Ρώμη

Έκτη ημέρα, συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, επαγγελματιών οδηγών ταξί κατά «ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό»  που χρησιμοποιούν τη δημοφιλή διαδικτυακή υπηρεσία, Uber, κατηγορώντας τη για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το απόγευμα, σημειώθηκαν συγκρούσεις οδηγών ταξί – που διαδήλωσαν μπροστά από την έδρα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος – με τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στην έδρα του κόμματος, όπου έχει μόλις ξεκινήσει μια κρίσιμη συνεδρίαση της ηγεσίας των «Δημοκρατικών». Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, έπειτα από νέα ένταση που σημειώθηκε έξω από το υπουργείο μεταφορών της Ρώμης, άρχισε συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των οδηγών ταξί με τον Ιταλό υπουργό Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο. Μέρος των απεργών όμως αμφισβητεί την εγκυρότητα των συνδικαλιστικών οργάνων. Κύριο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι να μην παραταθεί για άλλον έναν χρόνο το ασαφές νομικό πλαίσιο το οποίο, κατά την άποψή τους, ευνοεί τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό και την εφαρμογή Uber.

H δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία εξελέγη με το κίνημα Πέντε Αστέρων, δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται ανοικτά με τους ταξιτζήδες, διότι «ο όλος τομέας πρέπει να ρυθμιστεί με ξεκάθαρο τρόπο, μπορεί να βελτιωθεί, αλλά χωρίς αποκλειστικά εκ των άνω παρεμβάσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα