Συγκρουσιακή ατμόσφαιρα στη Βουλή για τη Σαουδική Αραβία (LIVE)

Μέσα σε κλίμα μιας καλά προετοιμασμένης σφοδρής σύγκρουσης, ξεκινά σήμερα το μεσημέρι η συζήτηση της επερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ. για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρουσία των πολιτικών αρχηγών.

Στο πλαίσιο αυτό,με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, σχετικά με την κρίσιμη πτυχή της απόπειρας κατάθεσης απορρήτων εγγράφων στο κοινοβούλιο από τον Ανδρέα Λοβέρδο

Την επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

Η συζήτηση στη Βουλή επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο αναβλήθηκε μετά από επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρόεδρο της Βουλής  με αφορμή τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερίδας του τύπου για το ταξίδι του στο Παρίσι προκειμένου να παρευρεθεί σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Σώματος, πρώτοι θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ζητούν απαντήσεις από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και καταγγέλλουν την ύπαρξη και παρέμβαση «μεσάζοντα». Στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο στο βήμα της Βουλής οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί LIVE από το indicator.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα