Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του Χρηματιστηρίου για το 2017

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το 2017 εκφράζουν οι βασικοί παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σ. Λαζαρίδης, μιλώντας στην πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Χ.Α. δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, τονίζοντας ότι «στην ΕΧΑΕ εργαζόμαστε ώστε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις».

Σημείωσε ότι οι χρηματιστηριακές εταιρείες θα πρέπει να εμπλουτίσουν τις επενδυτικές τους υπηρεσίες, με στόχο την επίτευξη του στόχου του Χρηματιστηρίου, που είναι η άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης, αφού τόνισε ότι το 2016 δεν ήταν καλό για το ΧΑ, από άποψη τζίρου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2017, η οποία έχει καλές προοπτικές, που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων.

Η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε ένα σταθεροποιητικό στάδιο και αναμένεται να εισέλθει στην ανάπτυξη, ενώ τόνισε την ανάγκη να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για να δοθεί ρευστότητα στο σύστημα, καθώς και στην ανάγκη η Ελλάδα να βγει σταδιακά στις αγορές και να αποκτήσει καθολική πρόσβαση το 2018.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τόνισε ότι εντός του 2017 αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η αγορά εταιρικών ομολόγων η οποία ξεκίνησε το 2016, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τη λειτουργία του νέου θεσμού, της «συμμετοχικής χρηματοδότησης»( crowdfunding).

Ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ Ι.Γεωργάνας τόνισε ότι είναι απαραίτητο το κλείσιμο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας ώστε να βελτιωθεί και η ψυχολογία της αγοράς, ενώ εκτίμησε ότι θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τη ΕΚΤ.

Επίσης, στάθηκε σε τρία θετικά στοιχεία: στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, στο ισορροπημένο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών και στον τερματισμό της ύφεσης.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για το 2017 παρουσιάστηκε και ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ της Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου, ενώ δήλωσε ότι θα πρέπει να μειωθεί το ελληνικό πολιτικό ρίσκο, ενώ στόχος των τραπεζών θα είναι η διαχείριση των NPLs για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να έλθουν νέες επενδύσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα