Συγκλονιστικό μήνυμα των αδερφών Αντετοκούμπο για τους πρόσφυγες (video)

Μήνυμα που θα πρέπει να βρει αποδέκτες σύσσωμη την ελληνική κοινωνία έστειλαν οι αδερφοί Αντετοκούμπο, μιλώντας στην ελληνική έκδοση του Euronews.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούμπο, δεν είναι μόνο δύο μπασκετμπολίστες που μας κάνουν περήφανους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Είναι επίσης παιδιά μεταναστών που έζησαν από πρώτο χέρι στη χώρα μας τηφτώχεια, τον ρατσισμό και την ανέχεια.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες, το 85% με 95% έρχονται γιατί δεν υπάρχει ζωή εκεί πέρα που είναι. Έρχονται για ένα καλύτερο αύριο. Ουσία είναι να βοηθήσεις ακόμα και με μια αγκαλιά τον συνάνθρωπό σου. Δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Τον συνάνθρωπό σου είναι που πρέπει να βοηθήσεις«, υπογράμμισε ο Θανάσης Αντετοκούμπο.

Ενώ απ’ τη μεριά του ο Γιάννης Αντετοκούμπο, δήλωσε: «Είναι δύσκολες οι στιγμές για αυτούς τους ανθρώπους. Εύχομαι ό,τι καλύτερο και αν μπορεί ο κόσμος που τους βλέπει να βοηθά όσο μπορεί. Και ένα κομμάτι ψωμί, και ένα μπουκαλάκι νερό«.

Για το αν η δική του ιστορία και της οικογένειά του αποτελεί και ένα παράδειγμα για τους τους μετανάστες αλλά και για την ελληνική κοινωνία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε: «Δεν θα πω μόνο για τους μετανάστες, θα πω για όλον τον κόσμο, γιατί δεν είμαστε παραδείγματα μόνο για τους μετανάστες, είμαστε παραδείγματα για όλον τον κόσμο. Θέλω να τους πω ότι αν πιστεύουν στα όνειρά τους, και θέλουν να καταφέρουν κάτι, να μην σταματήσουν ποτέ. Σε ότι εμπόδιο τους έρθει μπροστά στην ζωή τους, να συνεχίζουν να το παλεύουν. Η οικογένειά μου, εμείς, δεν ξεκινήσαμε να παλεύουμε πριν τρία χρόνια. Τότε απλά μας γνωρίσανε. Παλεύουμε εδώ και 25 χρόνια. Θα υπάρχουν δυσκολίες, θα πάρει καιρό, θα πάρει χρόνο, θέλει θυσίες, θέλει ιδρώτα, θέλει αίμα, δάκρυα, θα κλάψεις, αλλά όταν τα καταφέρεις θα είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Γιατί θα έχεις την ιστορία, όπως στην λέω τώρα και θα ανατριχιάζεις».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα