Συγκλονιστικό βίντεο κατά του φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος στην Κίνα

Σε ένα βίντεο που επιχειρεί να «ρίξει φως» σε ένα κινεζικό φεστιβάλ κατά το οποίο βασανίζονται και σκοτώνονται 10.000 σκυλιά κάθε χρόνο, πρωταγωνιστεί ο Αμερικανός ηθοποιός Ματ Ντέιμον.

Το «Compassion Project» επιστρατεύει μία σειρά από ηθοποιούς «πρώτης γραμμής» του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων της Ρούνι Μάρα και του Χοακίν Φίνιξ, για να στρέψει την προσοχή στο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος «Yulin», το οποίο έχει καταδικαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την βάναυση μεταχείριση των ζώων.

Στο βίντεο οι κινηματογραφικοί αστέρες μιλούν για τη διαδικασία της βάναυσης θανάτωσης των ζώων και εξηγούν ότι οι δολοφόνοι των σκύλων πιστεύουν ότι τα βασανιστήρια βελτιώνουν την γεύση του κρέατος και τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Στο βίντεο υπάρχουν στιγμιότυπα από το φεστιβάλ ενώ οι αστέρες του Χόλιγουντ προτρέπουν τον κόσμο να μην συμμετέχει στη θανάτωση σκύλων και την αγοραπωλησία του κρέατός τους.

Το φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει 10 μέρες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian», παρά την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την συγκέντρωση 11 εκατ. υπογραφών από τον Humane Society International, οι πωλήσεις του κρέατος σκύλου έχουν αυξηθεί από το φεστιβάλ του περασμένου χρόνου.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα