Συγκλονίζει η μαρτυρία του φωτογράφου για τον μικρό Ομράν

510x540_f0af3d29685a502df5c2c173b72bde0bΣυγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου που έβγαλε τη φωτογραφία του αιμόφυρτου 5χρονου Ομράν, μέσω της οποίας αποτυπώνεται η φρίκη του πολέμου στη Συρία.

Ο Mustafa al-Sarout, ο δημοσιογράφος που έβγαλε τη φωτογραφία του μικρού αγοριού δήλωσε ότι «έχω δει τόσα πολλά παιδιά να σώζονται από τα συντρίμμια αλλά αυτό το παιδί με την αθωότητά του, δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε» και πρόσθεσε «έβαλε το χέρι του στο πρόσωπό του και είδε το αίμα. Δεν ήξερε τι του είχε συμβεί. Έχω φωτογραφίσει πολλούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι αλλά το πρόσωπό αυτού του παιδιού “μαρτυρούσε” τόσα πολλά, με το αίμα ανακατεμένο με τη σκόνη, σε αυτή την ηλικία»

Ο γιατρός που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο 5χρονο αγοράκι ανέφερε ότι: «Όταν ήρθε στο νοσοκομείο ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν φοβισμένος και σοκαρισμένος. Πριν από λίγα λεπτά καθόταν στο σπίτι, ίσως και να κοιμόταν. Και ξαφνικά το σπίτι έπεσε στο κεφάλι του. Όταν τον φροντίζαμε δεν έκλαιγε, δεν ούρλιαζε, ήταν απλά σε κατάσταση σοκ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα