Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα

0050019257_44

Συγκλονίζει ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα, κατά τη σημερινή κατάθεσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

“Μου είπε ο γιατρός ότι το παιδί κατέληξε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα τον Παύλο «πώς θα το πω στη μάνα σου;». Ήταν νεκρός ο γιος μου”, είπε ο Παναγιώτης Φύσσας από το βήμα του μάρτυρα για να περιγράψει όσα έγιναν πριν και μετά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο γιος του έπεσε νεκρός από τη μαχαιριά του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Μιλώντας σιγά και κοφτά ο Παναγιώτης Φύσσας προσπάθησε με ψυχραιμία να μιλήσει για το παιδί του και για την άγρια δολοφονία. Όπως περιέγραψε, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της επίμαχης νύχτας, του τηλεφώνησε ο αδελφός του και του είπε: “Τρέχα Τάκη στην Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Πήρα το αυτοκίνητο και πλησιάζοντας άκουγα σειρήνες. Όταν έφτασα, είδα τον Παύλο κάτω στο πεζοδρόμιο, στην αγκαλιά της Χρύσας, με τα μάτια του γυρισμένα. Δεν είδα αίματα και κάπου ησύχασα. Πήγα στο αυτί του και του έλεγα, Παύλο, Παύλο. Πίστεψα τη Χρύσα ότι όντως έχει λιποθυμήσει”.

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του 34χρονου μουσικού αναφέρθηκε σε όσα του είπε η Χρύσα για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας. Η φίλη τού γιου του, όπως τόνισε, του είπε πως έξω, απέναντι και διαγώνια από την καφετέρια, βρίσκονταν περίπου 60 Χρυσαυγίτες οι οποίοι φώναζαν στην παρέα του Παύλου: “κότες, θα σας σκοτώσουμε”. Κοντά σ’ αυτήν την ομάδα Χρυσαυγιτών ήταν περίπου έξι αστυνομικοί.

Τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με όσα του είπε η Χρύσα, δεν μπορούσαν να φύγουν γιατί τα αυτοκίνητά τους τα είχαν αφήσει από την πλευρά που ήταν οι Χρυσαυγίτες και οι αστυνομικοί. “Επιμένω κυρία πρόεδρε, στις θέσεις της αστυνομίας, γιατί ήταν με τους πολλούς. Κι αναρωτιέμαι, γιατί δεν ήταν με τα παιδιά; Γιατί δεν τα προστάτεψαν;”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο Παναγιώτης Φύσσας περιέγραψε ότι στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη μία ομάδα 20 ατόμων από τους 60, ξέκοψε και άρχισε να κυνηγά τα παιδιά που πήγαιναν πεζή. “Ο Παύλος κάποια στιγμή σταμάτησε να τρέχει και οι φίλοι του απομακρύνθηκαν. Τότε, ανά δυάδες και τριάδες, του έκαναν επιθέσεις, τον εμπόδιζαν να φύγει. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς”

Ο μάρτυρας επισήμανε ότι είδε σε βίντεο τον Ρουπακιά με το αυτοκίνητο και να παρατηρεί τις κινήσεις του παιδιού του. Δεν φαίνεται, όπως είπε, στο βίντεο η σκηνή του μαχαιρώματος. “Άκουσα να λένε ότι όταν μαχαίρωσε τον γιο μου του έστριψε το μαχαίρι. Για αυτό νομίζω πως δεν είδα αίματα. Γύρισε το αίμα προς τα μέσα. Η Χρύσα μού είπε ότι ο Παύλος σήκωσε τη φανέλα για να φανούν τα τραύματά του και υπέδειξε τον δολοφόνο. Είπε, αυτός με μαχαίρωσε”.

Την ώρα της τραγικής κατάθεσης του Παναγιώτη Φύσσα, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου του Γιώργος Ρουπακιάς καθόταν σκυμμένος, αποφεύγοντας να κοιτάξει προς το βήμα.

Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πατέρα του θύματος, όταν ρωτήθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία για τη θέση τους έναντι της κατηγορίας, ο Ρουπακιάς απάντησε ότι αποδέχεται την ανθρωποκτονία αλλά αρνείται την εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η δική της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται από σήμερα Τρίτη με την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, ο οποίος είναι ο πρώτος μάρτυρας στη λίστα των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου που θα καταθέσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, γίνεται απουσία της πλειονότητας των κατηγορουμένων ως “διευθυνόντων” την εγκληματική οργάνωση και στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης «της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία στο Κερατσίνι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα