Συγκεντρώσεις οπαδών του Ερντογάν στην Κολωνία – Αυτοσυγκράτηση ζητούν οι γερμανικές Αρχές

germania-turkia

Τους 50.000 έχουν φθάσει οι διαδηλωτές υπέρ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχουν συγκεντρωθεί στην Κολωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τοπική Αστυνομία που επικαλείται το περιοδικό «Focus». Η συγκέντρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ως τις 21:00 (ώρα Ελλάδος), εξελίσσεται ως τώρα χωρίς προβλήματα.

Νωρίτερα…

Σήμερα συγκεντρώνονται στην Κολωνία οπαδοί του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για να εκφάσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, ενώ ενδέχεται να συμμετέχουν και Τούρκοι πολιτικοί. Στη συγκεντρωση αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 15.000-30.000 Τούρκοι και γι’ αυτό οι γερμανικές Αρχές λαμβάνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας ρίχοντνας στον δρόμο περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς ενώ κάνουν έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Αυτό που προκαλεί ανησυχίες στις Αρχές είναι το γεγονός ότι την ίδια μέρα διοργάνωνονται και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών οργανώσεων και νεολαιών γερμανικών κομμάτων.

Από την πλευλά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung, τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει προσπάθειες εκφοβισμού των διαφορετικά σκεπτόμενων. «Δεν γίνεται» να μεταφέρονται οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας στη Γερμανία και να εκφοβίζονται όσοι έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Στη Γερμανία δεν έχουν θέση αυτά και «δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε ο Στάινμάιερ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα