Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην εκκένωση των καταλήψεων

cebaceb1cf84ceb1cebbceb7cf88ceb7

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 6μμ.

Kαλέσματα για τις συγκεντρώσεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη:

O Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας (Πέμπτη 28/7, 6:00μμ Προπύλαια) για την αστυνομική επιχείρηση εναντίον των καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις – Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Τα ΜΑΤ ανέλαβαν τη στέγαση των προσφύγων

Σήμερα το πρωί η (αντι)προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης πέρασε σε άλλο επίπεδο. Η εκκένωση τριών καταλήψεων φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (Ορφανοτροφείου, λεωφόρου Νίκης και Hurriya) από τα ΜΑΤ συνιστά ποιοτική αναβάθμιση μιας πολιτικής που προτάσσει την καταστολή ως μέθοδο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος.

Την ώρα που τα στρατόπεδα βυθίζονται στην εξαθλίωση και τη βία, η κυβέρνηση επιτίθεται στις καταλήψεις στέγης όπου οι συνθήκες διαβίωσης όχι μόνο είναι πολύ καλύτερες, αλλά δείχνουν ένα διαφορετικό τρόπο κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των προσφύγων. Ακριβώς τη στιγμή που έχει καταστεί προφανής η χρεοκοπία του κυβερνητικού σχεδίου για στέγαση των προσφύγων σε απομονωμένα στρατόπεδα, εκκενώνονται οι καταλήψεις που έχουν αποδείξει ότι είναι απολύτως ρεαλιστική η αξιοπρεπής φιλοξενία των προσφύγων μέσα στις πόλεις. Είχαν βέβαια προηγηθεί η πολύμηνη εκστρατεία στοχοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης καθώς και ο κατευθυνόμενος ηθικός πανικός σχετικά με το No Border camp.

Τα κυβερνητικά επιτελεία αυταπατώνται όμως αν πιστεύουν ότι το κίνημα αλληλεγγύης θα πτοηθεί. Επιμένουμε στην αλληλεγγύη, αντιστεκόμαστε στην καταστολή. Οι καταλήψεις θα παραμείνουν, οι καταλήψεις θα ξανανοίξουν. Με τους πρόσφυγες ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί.

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης.

Αθήνα, 27/7/2016

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

 

Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε την τάξη!

Η αστυνομική εισβολή στην κατάληψη του Ορφανοτροφείου και η σύλληψη δεκάδων ατόμων, τα οποία συνεχίζουν να κρατούνται, καθώς και σε άλλες δύο στεγαστικές καταλήψεις, αποτελεί μια από τις πιο ελεεινές (και δεν είναι λίγες…) πράξεις της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, και τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, όπως μας ενημερώνει ως μη όφειλε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα υπαινίσσεται και αστυνομική αυθαιρεσία, ωστόσο ούτε καμιά αξία καταπατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν έχει πλέον, ούτε καμιά αυθαιρεσία υπάρχει διότι είναι προφανές ότι είναι συντονισμένη με κυβερνητική εντολή κρατική καταστολή. Βεβαίως, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στις ακροδεξιές κραυγές του πρύτανη του ΑΠΘ κατά του No Border Camp και στις απολύτως χριστιανικές πιέσεις του μητροπολίτη Άνθιμου αποφάσισε να επιβάλει την τάξη διαλύοντας χώρους στέγασης προσφύγων, συλλαμβάνοντας αλληλέγγυους και επιτρέποντας να γκρεμιστεί εν μία στιγμή το Ορφανοτροφείο, όπως ακριβώς επιβάλλει το κήρυγμα του Κυρίου. Άξιος ο μισθός τους! Όταν το ίδιο το ΚΕΛΠΝΟ καταγγέλλει τις συνθήκες στα διαβόητα “κέντρα φιλοξενείας” και απαιτεί την κατάργησή τους και τη μεταφορά των προσφύγων σε στεγασμένους χώρους εντός του οικιστικού ιστού, είναι το λιγότερο αθλιότητα αστυνομικές στρατιές να στρέφονται εναντίον των ελάχιστων χώρων που εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής στους πρόσφυγες.

• Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους.

• Απαιτούμε να σταματήσουν οι “επιχειρήσεις αρετής” κατά των χώρων στέγασης προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης.

• Απαιτούμε τη μεταφορά όλων των εγκλωβισμένων προσφύγων σε στεγασμένους χώρους, ιδιαίτερα άδεια ξενοδοχεία, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

• Επιμένουμε ότι ο αγώνας για ελεύθερη μετακίνηση, σταμάτημα των απελάσεων και κοινωνική ένταξη όλων των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων είναι μονόδρομος

Δίκτυο για τα Ποιλιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

Καλεσμα πορειας για τις καταληψεις στεγης

28/07/2016 στις 6 μμ.

Σήμερα 27/07/2016 νωρίς το πρωί μπάτσοι εισέβαλαν και εκκένωσαν τρείς καταλήψεις προσφύγων στην θεσσαλονική (Ορφανοτροφείο, hurriya και Καρόλου Nτήλ).

Μεταφέρφηκαν όλοι/ες μετανάστες και μη στην ΓΑΔΘ.

Περίπου 85 άτομα έχουν προσαχθεί και θα διωχθούν ποινικά για διατάραξη οικιακής ειρήνης για τις 2 και για την άλλη για διατάραξη ιδιωτικής οικιακής ειρήνης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ

Έτσι καλούμε αύριο 28/7 στις 6 το απόγευμα πορεία στα προπυλαιά για τις εκκενώσεις των καταλήψεων και όλους τους προσαχθέντες.

Κατάληψη Τσαμαδού 32

Νοταρά 26: Ανακοίνωση για τις εκκενώσεις των 3 καταλήψεων στη Θεσ/νίκη

 

Σήμερα το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, το κράτος επιτέθηκε και πραγματοποίησε εισβολή σε 3 καταλήψεις στέγης στη Θεσσαλονίκη. Στο Ορφανοτροφείο, στην κοινότητα Hurriya και την κατάληψη στη Λεωφόρο Νίκης 39. Σε αυτές τις καταλήψεις διέμεναν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών/ριών καθώς και αλληλέγγυοι/ες. Ο ακριβής αριθμός προσαγωγών και συλλήψεων δεν είναι σίγουρος ακόμα, αλλά γνωρίζουμε ότι οι προσαγωγές αυτή τη στιγμή είναι 100 και οι συλλήψεις πάνω από 70.

Η εξουσία αντεπιτίθεται και τρίζει τα δόντια της στο κίνημα αλληλεγγύης. Μια εκδικητική κίνηση που έρχεται 2 μέρες μετά το NoBorderCamp στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έφερε στην καθημερινότητα της πόλης το μεταναστευτικό ζήτημα και ενόχλησε ιδιαίτερα την εξουσία. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι έννοιες εχθρικές προς κάθε κυβέρνηση και φρόντισαν να το αποδείξουν αξιοποιώντας φασιστικές πρακτικές εν μια νυκτί. Η επίθεση συνεχίστηκε με την κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου και σύντροφοι/συντρόφισσες απάντησαν με κατάληψη των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσσαλονίκη.

Το μακρύ χέρι του κράτους δηλώνει πιο ανοιχτά από ποτέ την εναντίωση του στέλνοντας τους/τις πρόσφυγες/ μετανάστες/τριες πίσω στα κέντρα κράτησης και απομονώνοντας τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες στα κρατητήρια.

Η απάντηση μας παραμένει η ίδια.Το κίνημα αλληλεγγύης και οι καταλήψεις στέγης δε θα σταματήσουν να υπάρχουν. Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγώνες των προσφύγων/ μεταναστών/τριών και απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων αλληλέγγυων και μεταναστών/ριών.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη έξω από τα κατειλημένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλληλεγγυη στους συλληφθεντες καταληψιες|Καταληψη terra incognita

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιούλη σε μια συντονισμένη επιχείρηση, δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν και εκκενώνουν 3 καταλήψεις στέγης μεταναστών (Ορφανοτροφείο, Λεωφόρος Νίκης και Hurriya). Στην ΓΑΔΘ προσάγωνται 100 άτομα, με πανω απο 70 να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Ακολουθεί η συνέχεια της επίδειξης ισχύος της κυβέρνησης που γκρεμίζει την κατάληψη Ορφανοτροφείου και σφραγίζει τις άλλες 2. Σε μια αντανακλαστική κίνηση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, μέλη του αναρχικού και ευρύτερου αγωνιστικού κινήματος της πόλης καταλαμβάνουν τα κεντρικά γραφεία του Σύριζα, απαιτώντας την παύση των διώξεων των συλληφθέντων.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έρχεται ώς τακτική απάντηση στο κλιμακούμενο κλίμα πανικού και τρομοϋστερίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες με αφορμή τη διεθνή συνάντηση «no border camp» στο ΑΠΘ. Μπάτσοι, δικαστές, δημοσιογράφοι, πρυτανικές αρχές, εκκλησία και κάθε λογής συντηρητικό κατακάθι σε διατεταγμένη υπηρεσία μιλούσαν για την επανεμφάνιση του μεταναστευτικού κινδύνου μέσα στο κέντρο της πόλης. Πέρα και πάνω απο την κινδυνολογία της συντεταγμένης δεξιάς, έρχεται ο Σύριζα να αποδείξει για ακόμη μια φορά πως τα λόγια είναι περιττά.

Μεσα σε μια εποχή ματαιοδοξίας και παραίτησης όπου κυριαρχεί ο φόβος και η απαισιοδοξία για την επαναστατική αλλαγή, εμεις καταρρίπτοντας κριτικά στην πράξη κάθε διαχωρισμό με βάση τη φυλή, το φύλο, το έθνος και την πολιτιστική κουλτούρα, υπερασπιζόμαστε τις δομές και τα μέσα του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Του αγώνα για την αναρχία.

Αλληλεγγύη στους καταληψίες που συνελήφθησαν κατα τη διάρκεια της κατασταλτικής επιχείρησης της 27ης Ιούλη με στόχο τις δομές και τα μέσα του κινήματος υπεράσπισης των μεταναστών.

Επιμονή και αγώνας για την Αναρχία, ενάντια στο καθεστώς της γενικευμένης ματαιοδοξίας.

Συγκεντρωση αλληλεγγυης εξω απο τα κατειλημμενα γραφεια του Συριζα, Πεμπτη 28 Ιουλη, 11:00.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Στις 5:45 τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκκένωση της κατάληψης στέγης μεταναστ(ρι)ών Ορφανοτροφείο, στην Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα την μήνυση της εκκλησίας Α.Ε. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η ολοκληρωτική κατεδάφιση του κτιρίου.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούταν εκκένωση και σε δυο άλλες καταλήψεις που στεγάζουν μετανάστριες/ ες (Λεωφόρου Νίκης και Καρόλου Ντηλ- κοινότητα Hurriya).

Η αποτίμηση είναι 74 συλλήψεις συνολικά και από τις 3 καταλήψεις.

Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρη φυσικά είναι και η πολιτική επιλογή του κράτους που στοχεύει τις αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης/ κοινότητες αγώνα. Η στόχευση των δομών αυτών φαίνεται και από το ότι λίγες ώρες μετά τις 3 εκκενώσεις που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα κατειλημμένα δημοτικά κτίρια που στεγάζουν μετανάστες/τριες, επειδή «υποβαθμίζουν την πόλη».

Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε πως οι καταλήψεις στέγασης μεταναστ(ρι)ών όχι μόνο δεν υποβαθμίζουν τις πόλεις μας, αλλά αντιθέτως τις ζωντανεύουν.

Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης και αγώνα, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να παλεύουμε από κοινού με τις μετανάστριες/ες. Γιατί είμαστε αλληλέγγυοι με και όχι απλώς στους μετανάστες/τριες. Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς και τις εαυτές μας ως προνομιούχες/ους σε σχέση με τους μετανάστ(ρι)ες, αλλά μας βλέπουμε σε κοινή θέση μαζί τους απέναντι σε αφεντικά και κράτη. Μοιραζόμαστε όσα έχουμε και αγωνιζόμαστε μαζί για όσα θα έπρεπε να έχουμε.

Γιατί θέλουμε τους μετανάστες/τριες μέσα στους ιστούς των πόλεών μας και όχι γκετοποιημένους. Τους θέλουμε στα σχολεία μας και τις γειτονιές μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου έξω από τα κατειλημμένα γραφεία του Σύριζα τηνΠέμπτη 28/7 στις 11:00 και σε πορεία προς τα δικαστήρια και

σε πορεία το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19:00 με προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 

Συνέλευση κατάληψης στέγης μεταναστ(ρι)ών Ορφανοτροφείο

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα