Συγκέντρωση υπογραφών για απαγόρευση εισόδου του Τραμπ στη Βρετανία

Περισσότεροι από 35.000 Βρετανοί έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα τους του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την πρότασή του για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.trump

Μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο, ο Τραμπ -υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- πρότεινε την επιβολή απαγόρευσης εισόδου των μοσουλμάνων στο αμερικανικό έδαφος μέχρι «οι εκπρόσωποι της χώρας να καταλάβουν τι γίνεται».

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε, ο Τραμπ υπερασπίσθηκε τη θέση του, λέγοντας ότι δεν είναι χειρότερη από τον περιορισμό 110.000 Ιαπώνων σε στρατόπεδα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την προεδρία του Φράνκλιν Ρούζβελτ, μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941.

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει την δικαιοδοσία να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άτομα που έχουν αναμειχθεί σε αυτό που η κυβέρνηση περιγράφει ως μη αποδεκτή συμπεριφορά. Κατά το παρελθόν, έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε άτομα που θεωρείται ότι υποκινούσαν βία μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα