Συγκέντρωση της ΟΜΕ ΟΤΕ την Τρίτη έξω από τη Βουλή

ote-2-thumb-largeΣυγκέντρωση έξω από τη Βουλή προγραμματίζουν για την Τρίτη στις 09.00 οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ μετά την «αιφνίδια» κατάθεση τροπολογίας με την οποία όπως υποστηρίζουν «επιχειρείται η πώληση ποσοστού 5% του ΟΤΕ, στη βάση μνημονιακών δεσμεύσεων για την κάλυψη του δημόσιου χρέους».
Καταγγέλουν ότι η πώληση αυτή συνοδεύεται και με την απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων του δημοσίου και ιδιαίτερα των δικαιωμάτων αρνησικυρίας (veto) σε στρατηγικές αποφάσεις του ΟΤΕ για εθνικούς λόγους.
Προειδοποιούν για ανεξέλεγκτες καταστάσεις εάν συντελεστεί τελικά η τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας των κύριων μετόχων του ΟΤΕ σήμερα καθώς «βλάπτεται επί της ουσίας το δικαίωμα παρέμβασης και η συμμετοχή του κράτους σε αποφάσεις που ενδεχόμενα θέσουν σε αμφισβήτηση κυρίαρχα εθνικά συμφέροντα».
Την Τρίτη οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν επαφές με όλα τα κόμματα και συνάντηση με τον πουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν με συνεδρίαση το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα