Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας συνδικάτων αύριο στη Θεσσαλονίκη

“Αναπτυξιακή φιέστα” χαρακτηρίζουν Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το 11ο Περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και προγραμματίζουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης), και θα ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο διεξαγωγής του Περιφερειακού συνεδρίου, το οποίο ολοκληρώνεται την ίδια μέρα με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

“Για μια ακόμη φορά θα περισσέψουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα σχέδια της ανάπτυξης που δήθεν μας αφορά όλους. Μια ανάπτυξη για την οποία η Κυβέρνηση τα δίνει όλα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και με το ‘ξέφωτο του τέλους των μνημονίων, να συνοδεύεται με την εφαρμογή των 1.000 περίπου αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων και των 88 που πρόκειται να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα” ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Στράτος Κουρτζανίδης από το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Οι συνδικαλιστές διεκδικούν -μεταξύ άλλων- υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 στους κατώτατους μισθούς, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών, απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους και άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ιntime News

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα