Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας

Ανοιχτό κάλεσμα προσφοράς προς όλους τους πολίτες που έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν αυτές τις μέρες από τις πυρκαγιές, απευθύνει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

Από σήμερα Τετάρτη 25/7 έως και μεθαύριο Παρασκευή μεσημέρι 27/7 και ώρες από 09:00 -17:00, όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρνει στο ισόγειο του κτιρίου του ΕΕΑ (Πανεπιστημίου 44 και Χ. Τρικούπη, τηλ. επικοινωνίας 210-3380203 και 210-3380206) τρόφιμα, νερά, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν στους πληγέντες κατοίκους της Αττικής.

«Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μεγάλες και η οποιαδήποτε προσφορά μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνανθρώπων μας. Εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, φάρμακα, είναι ορισμένα από τα είδη που χρειάζονται αυτή την στιγμή οι συνάνθρωποι μας. Κανείς δεν θα σταθεί στο πόσα φέρνει ο καθένας.

Σημασία έχει να στείλουμε παντού το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και της εγρήγορσης. Και να δείξουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν σκληρά, ότι τους νοιαζόμαστε και δεν τους έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού. Είναι η στιγμή που πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Όπως αναφέρεται, τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν αμέσως στις πληγείσες περιοχές. Είναι το πρώτο βήμα δράσης που κάνει το ΕΕΑ και θα ακολουθήσουν και άλλα, σε συνεργασία με τους Δημάρχους των περιοχών και με την Πολιτεία.

Παράλληλα θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη των επαγγελματιών των περιοχών αυτών, προκειμένου να βοηθηθούν και να λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις. Ήδη, το ΕΕΑ φροντίζει για την άμεση καταγραφή των ζημιών από πραγματογνώμονες, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα