Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Υγεία

Μια πρότυπη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν για αύριο Τετάρτη 14 Μαρτίου το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Σωματεία και Οργανώσεις, στις 6 το απόγευμα έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου, εκτός από τα καθιερωμένα συνθήματα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με το συγκρότημα «κοινοί θνητοί».

Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ενάντια στη χρόνια όπως λένε εργασιακή ομηρία και ανακύκλωση ανέργων που υφίστανται. Παλεύουν για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και για μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, δήλωσε ήδη τη συμμετοχή της δηλώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει η ελαστική μορφή εργασίας και να υπάρχει δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες. Η ΟΕΝΓΕ κάλεσε όλα τα μέλη της να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί και:

η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά,

τα σωματεία νοσοκομείων: Ευαγγελισμού, Αττικού, Νίκαιας, Θριασίου, Αγ. Σάββα, Αγ. Όλγας, Ασκληπιείου Βούλας

οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων: Ευαγγελισμού, Αλεξάνδρας, Έλενα, Νίκαιας, Σωτηρία

Συλλαλητήριο και στις 20 Μαρτίου

Να σημειωθεί ότι και στις 20 Μαρτίου θα υπάρξει 2η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ, το οποίο όπως λέει, δηλώνει τη σύμπραξή του με τις αγωνιστικές δράσεις Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που έχουν ριχτεί στη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στη γραμμή συμβιβασμού που στηρίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Συνεχίζουμε και οργανώνουμε την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Οργανώνουμε παντού μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε τον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ» επισημαίνει το ΠΑΜΕ και καλεί τα εργατικά σωματεία της Αθήνας σε συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Μάρτη και ώρα 6.30μ.μ. στην Ομόνοια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα