Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων έξω από το κτίριο του ΔΟΛ

Με αίτημα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σε όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κτίριο του ΔΟΛ συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 3 Μαρτίου κατά τη συζήτηση στο Πρωτοδικείο της αίτησης των τραπεζών με την οποία ζητούν να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον «νόμο Δένδια», αποφασίστηκε να διατηρηθεί η ισχύς της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της δικής της απόφασης με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μέχρι την ημέρα που θα δημοσιευθεί η απόφαση επί της αίτησης για την ειδική διαχείριση, ο λογαριασμός θα παραμένει ενεργός για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και την καταβολή της μισθοδοσίας για το επόμενο διάστημα.

Ακόμη, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων αυτή η απόφαση δεν είναι τίποτα άλλο παρά «τυράκι στη φάκα που έχει στηθεί από καιρό και που οδηγεί σε «αργό θάνατο» κάθε εργαζόμενο αυτόν και την οικογένεια του. Δεν είναι τίποτε άλλο από την ομηρία που τον κρατάνε για μεγάλο διάστημα και που επιτρέπουν σαν ασθενή να του ανοιγοκλείνουν τον «ορό» ίσα-ίσα για να τον κρατάνε ζωντανό και για όσο τον χρειάζονται για τα επιχειρησιακά τους σχέδια».

Παραμένει ωστόσο σε εκρεμμότητα το ζήτημα της πληρωμής 7 μηνών δεδουλευμένων για το σύνολο των εργαζόμενων του ΔΟΛ και των free lancers (φωτορεπόρτερ, εργαζόμενοι σε περιοδικά κλπ.).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα