Συγκέντρωση για τις συντάξεις χηρείας στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη) με αφορμή την συμπλήρωση 2 χρόνων από την ψήφιση του άρθρου 12 του ν.4387/2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 ετών από την ψήφιση του άρθρου 12 του ν.4387/2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή εξέλιξη επί του θέματος των Συντάξεων Χηρείας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια πορεία προς το Μαξίμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στη συγκέντρωση προσκαλούνται να συμμετάσχουν τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, οι φίλοι, οι συγγενείς και οι φορείς Εργαζομένων και Συνταξιούχων που συμπαρίστανται, στηρίζουν και υποστηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου.

Οι φορείς Εργαζομένων και Συνταξιούχων παρακαλούνται να ενημερώσουν και τα μέλη τους, ώστε να συμμετάσχουν στην εν λόγω κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος ή εκπρόσωπος κάθε Διοικητικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας, Ενώσεως, Συλλόγου που θα παραβρεθεί, δύναται αν το επιθυμεί να εκφωνήσει σύντομο χαιρετισμό.

Εκτός των βασικών αιτημάτων μας περί άρσης ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Σύνταξης Χηρείας, επαναφορά ποσοστού στο 70% της σύνταξης που εδικαιούτο ο εκλιπών και μείωσης σε 3 των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου, διεκδικούμε:

Να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επαναϋπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων από 1.1.2019.

Να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: (1) Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. (2) Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. (3) Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.

Τέλος, να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατηθέντα, με λάθος τρόπο, ποσά για περίθαλψη σε δικαιούμενους σύνταξης θανάτου και να εκδηλωθούν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά λόγω εφαρμογής του ν.4307/2014 στους κληρονόμους των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα