«Συγγνώμη» του Ισραήλ στο Μεξικό για τη στάση Νετανιάχου υπέρ του τείχους του Τραμπ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν δήλωσε προς τον Μεξικανό ομόλογό του Πένια Νιέτο ότι «ζητά συγγνώμη για τη βλάβη» που προκλήθηκε από ένα tweet του Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιδοκίμασε τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την ανέγερση τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο. Έχτισα ένα τείχος κατά μήκος των νότιων συνόρων του Ισραήλ. Σταμάτησε την παράνομη μετανάστευση. Μεγάλη επιτυχία. Εξαιρετική ιδέα», τόνισε στο tweet που ανάρτησε το Σάββατο ο Νετανιάχου, προκαλώντας την οργή των Μεξικανών.
Ο Νετανιάχου απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι δεν εξέφρασε άποψη για τις σχέσεις ΗΠΑ-Μεξικού, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης ότι έχουν εξαπολύσει μια «μπολσεβίκικη εκστρατεία» εναντίον του.

Χθες Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Λουίς Βιντεγαράι δήλωσε ότι μια συγγνώμη θα ήταν το προσήκον σε αυτήν την περίπτωση, χαρακτηρίζοντας «ελάχιστα αποδεκτές» τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.

Το γραφείο του προέδρου Ρίβλιν εξέδωσε μια ανακοίνωση τηρώντας μια πιο συμφιλιωτική στάση.

«Ζητώ συγγνώμη για την οποιαδήποτε βλάβη προκλήθηκε ως αποτέλεσμα αυτής της παρεξήγησης, αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι αναφερόμαστε σε μια παρεξήγηση και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας το ζήτημα αυτό», επισήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ρίβλιν προς τον Μεξικανό πρόεδρο Νιέτο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού αποδέχτηκε τη συγγνώμη του Ισραηλινού προέδρου.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο Νιέτο τόνισε στον Ρίβλιν ότι το tweet προκάλεσε αναστάτωση στο Μεξικό και στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, προσθέτοντας ότι η χώρα του επιθυμεί να διατηρήσει την φιλία και την συνεργασία που έχει με το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα