Στ. Ξεκαλάκης: Οι πολίτες αγνοούν το πολιτικό σύστημα

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αποτύπωσε τη θέση του για τους λόγους που οι πολίτες «γυρίζουν την πλάτη» στο πολιτικό σύστημα, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης.

«Από τότε που εφευρέθηκαν οι “κωλοτούμπες” στην πολιτική, ξεκίνησε να καλλιεργείται η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να τίθενται στην ίδια μοίρα όσοι πολιτικοί, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών, προσφεύγουν σε τακτικές λαϊκισμού, με αυτούς που εκφράζουν τις πολιτικές θέσεις τους με ηθική, αξιοπρέπεια και χωρίς «κωλοτούμπες».

Ο κ. Ξεκαλάκης επανέλαβε τη θέση ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελείται, όπως λέει, στην πλειονότητα με τη σημερινή κυβερνητική εκδοχή του από ιδεολήπτες, καιροσκόπους, θεσιθήρες, και ξεκαθάρισε: «Επιδιώκουμε τη συμμαχία με τους προοδευτικούς πολίτες που ξεγελάστηκαν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, πίστεψαν ανιδιοτελώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά τους αδιέξοδα και σήμερα, όντας προδομένοι, αισθάνονται πολιτικά άστεγοι».

«Με σύμμαχο την κοινωνία διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης και να αποκαταστήσουμε το κύρος της Αριστεράς, που τόσο επλήγη από τους σημερινούς δήθεν εκφραστές της», κατέληξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα