Στ. Κούλογλου: Too little, too late, κ. Μακρόν

«Η πολιτική είναι θέμα timing, να κάνεις τα κατάλληλα πράγματα την κατάλληλη στιγμή. Ο κ. Μακρόν κάνει καθυστερημένες κινήσεις, όταν πλέον τα κίτρινα γιλέκα έχουν καταλάβει ότι μόνο με την κινητοποίησή τους μπορούν να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους, να αποσπάσουν πράγματα από τον κ. Μακρόν», είπε ο κ. Κούλογλου, εκτιμώντας ότι «δεν έχει τελειώσει εδώ η ιστορία. Μπορεί να ανακοπεί, αλλά υπάρχει αναβρασμός».

«Θα έλεγα ότι είναι too little, too late» αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Μακρόν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

«Στην ΕΕ», συνέχισε, «φυσικά υπάρχει ανησυχία, καθώς η Γαλλία αποτελεί έναν από τους δύο πόλους σταθερότητας στην ΕΕ, η αποσταθεροποίηση του Μακρόν θα αποσταθεροποιούσε ακόμη περισσότερο την ήδη κλυδωνιζόμενη Ευρώπη».

«Έχουμε αποσταθεροποίηση και στην Γαλλία και στην Γερμανία. Στην Γερμανία η εκλογή της ευνοούμενης της Μέρκελ στην ηγεσία του CDU επανέφερε ένα είδος σταθερότητας, αλλά στην Γαλλία υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Θα εξακολουθήσει να υπάρχει πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη εάν δεν αλλάξουν κοινωνική πολιτική … δυστυχώς δεν νομίζω ότι το έχουν συνειδητοποιήσει, προσπαθούν με μικροβελτιώσεις να αλλάξουν λίγο την πρόσοψη, χωρίς να αλλάξει η ουσία», όπως υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα