Στ. Κούλογλου: Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελειώνει με το τέλος των μνημονίων

Σε μια περίοδο όπου στο παρασκήνιο είναι έντονες οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τις ενδεχόμενες νέες συνεργασίας κομμάτων και προσώπων, ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δίνει την κατεύθυνση.

Ο κ. Κουλογλου σχολιάζοντας τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες προαναγγέλλει το τέλος της κυβερνητικής τους συνεργασίας.

«Η ιστορική περίοδος που επέβαλε αυτή τη συμφωνία έχει τελειώσει, τελειώνει με το τέλος των μνημονίων», ανέφερε συγκεκριμένα.

O ευρωβουλευτής, ανέφερε ότι η συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο, ήταν η μόνη λύση, προκειμένου να μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «δεξιό με εθνικιστικές τάσεις».

«Τώρα όταν τελειώσουν τα μνημόνια και θα τελειώσουν τον Αύγουστο… θα τελειώσει και η συνεργασία», όπως είπε ο κ. Κούλογλου.

Την ίδια ώρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει παράθυρο», συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για «τομές με το παρελθόν», που πρέπει να κάνει.

«Στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας τέτοιας πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκυβερνήσει με την κεντροαριστερά. Ότι διαμορφώνεται στην Ευρώπη είναι μια συμμαχία Αριστεράς – Kεντροαριστεράς για να επιβάλλουμε μια ατζέντα κοινωνικής Δικαιοσύνης. Το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να προχωρήσει τις δικές του επεξεργασίες, κάνοντας τομές με το παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον», ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα