Στ. Κούλογλου για ανασχηματισμό: Η νεότερη κυβέρνηση από τη σύσταση του ελληνικού κράτους

Με τον ανασχηματισμό σχηματίζεται «η νεότερη κατά μέσο όρο ηλικίας κυβέρνηση στην ιστορία του ελληνικού κράτους», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

 

«Ο ανασχηματισμός ήταν ώριμος και έκανε πολιτικές κινήσεις χωρίς να αλλάζει τις ισορροπίες. Έπρεπε να γίνουν αλλαγές σε υπουργεία που οι υπεύθυνοι δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα βάσει των περιστάσεων. Στα θετικά στοιχεία του ανασχηματισμού είναι ότι η κυβέρνηση πλέον περιλαμβάνει περισσότερες γυναίκες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Η ισπανική κυβέρνηση για παράδειγμα είναι εκείνη με τις περισσότερες γυναίκες πανευρωπαϊκά. Επίσης, με τον ανασχηματισμό και την είσοδο στην κυβέρνηση της κας Ζορμπά και της Ξενογιαννακοπούλου γίνεται άνοιγμα προς το κέντρο και την κεντροαριστερά», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου σημειώνοντας ότι «η κα Παπακώστα που εισήλθε στην κυβέρνηση μέσω ΑΝΕΛ είχε διαφοροποιηθεί από την ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας».

Παρόλα αυτά «η ελληνική δημοσιογραφία νομίζει ότι ενδιαφέρουν τον κόσμο οι ανασχηματισμοί. Με ανασχηματισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα. Οι ανασχηματισμοί μπορεί να φέρνουν φρεσκάδα και να θέτουν καλύτερες βάσεις, όμως δεν αλλάζουν από μόνοι τους κάτι στην καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βελτίωση της καθημερινότητας μπορεί πλέον να γίνει μετά την έξοδο από τα μνημόνια. «Η τρόικα δεν αποφασίζει πια για τις κινήσεις της χώρας. Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό την ανεξαρτησία της, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα. Έτσι τηρώντας τις συμφωνίες για την δημοσιονομική πειθαρχία, που ισχύουν για όλη την ευρωζώνη, μπορεί η κυβέρνηση να προβεί στις κινήσεις που θέλει χωρίς βέβαια να πάμε πάλι πίσω στις πρακτικές Μαυρογιαλούρου που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα το κάνει αυτό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα