Στ. Κοντονής: Τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα – σε 48 ώρες επιλύθηκε το θέμα

Οι διαδικασίες για την επιμέλεια κάθε παιδιού συλληφθέντα δεν είναι γραφειοκρατικές αλλά ουσιαστικές, υπάρχει συγκεκριμένη κρίση για την κατάσταση του κάθε παιδιού, καθώς και για τις οδηγίες που πρέπει να δοθούν σε αυτούς που θα την ασκούν, τονίσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Προκ. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη.

Το θέμα της επιμέλειας του ανήλικου γιου της Πόλας Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη επιλύθηκε σε 48 ώρες, με την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων σε ημέρες αργίας, κατά συνέπεια δεν υφίσταται θέμα καθυστέρησης, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Από την πρώτη στιγμή είχε κινητοποιηθεί η διαδικασία και από την επόμενη ημέρα είχε δοθεί η άδεια για επικοινωνία με τους οικείους του παιδιού, όπως είπε.
Απέρριψε εξάλλου την συζήτηση για πιο «αυτοματοποιημένες» διαδικασίες, καθώς όπως είπε τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα και έπρεπε να υπάρχει εμπεριστατωμένη έρευνα για το τι πρέπει να γίνει.
Δεν είναι γραφειοκρατικές αλλά ουσιαστικές διαδικασίες, υπάρχει συγκεκριμένη κρίση για την κατάσταση του κάθε παιδιού, καθώς και για τις οδηγίες που πρέπει να δοθούν σε αυτούς που ασκούν την επιμέλεια, σημείωσε ο κ.Κοντονής.
Το βασικό είναι να γίνει ο έλεγχος που απαιτεί ο νόμος και επιβάλλει η επιστήμη, οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της διαδικασίας ξεπερνούν κάθε όριο τερατολογίας, όπως υπογράμμισε.

Η εισαγγελέας Ανηλίκων έκρινε ότι την επιμέλεια του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για σειρά υποθέσεων που σχετίζονται με τον Επαναστατικό Αγώνα, θα πρέπει να αναλάβει αποκλειστικά η μητέρα της και όχι και η αδερφή της, όπως είχε ζητήσει. Σημειώνεται ότι για σειρά αντίστοιχων υποθέσεων κρατείται και ο πατέρας του παιδιού, Ν. Μαζιώτης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα