Στ. Καλαφάτης: Ο πρωθυπουργός φάνηκε πνιγμένος μέσα στις αντιφάσεις του

«Ο πρωθυπουργός φάνηκε ότι είναι πνιγμένος μέσα στις αντιφάσεις του, ουσιαστικά φάνηκε ότι μέσα στην αγωνία του να σώσει ό,τι μπορεί να σώσει υποκλέπτει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας τις εξαγγελίες προγραμμάτων, που έκαναν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ.

«Εκεί όπου πριν από λίγα χρόνια κατηγορούσε ως νεοφιλελεύθερο ένα τέτοιο πρόγραμμα, βασικά κομμάτια του, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικών εισφορών και φοροελαφρύνσεων τα βάζει στο τραπέζι, μόνο που τα βάζει ατάκτως ερριμμένα, εντελώς αποσπασματικά, καθώς δεν αποτελούν κομμάτια ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Αντίθετα, έχει μία ρητορική που ουσιαστικά αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, αντί να κυβερνά με ένα θετικό πρόσημο, που να ανταποκρίνεται στον καιρό -και δεν μπορεί να κάνει και τίποτε παραπάνω», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική να έλθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο ο αν. τομεάρχης της ΝΔ διαβεβαίωσε πως στο συγκεκριμένο θέμα «η Νέα Δημοκρατία είναι συμπαγής ως μια γροθιά και τασσόμαστε πίσω από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και ακριβώς στη γραμμή του ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία, ανεξαρτήτως του πότε θα έλθει αυτή και αν θα έλθει στην ελληνική βουλή, είτε πριν, είτε μετά τις εθνικές εκλογές».

«Εκείνοι που δεν φαίνονται να είναι συμπαγείς και που δεν είναι συμπαγείς είναι οι κυβερνώντες», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι «το ζήτημα και το πρόβλημα το έχει κατά μεγάλο ποσοστό η κυβέρνηση, κατά ένα μεγαλύτερο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα σε απόλυτο βαθμό το έχει η χώρα, γιατί με τέτοια αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος από μία κυβέρνηση, η οποία άγεται και φέρεται, μόνο να ανησυχούμε έχουμε ως Έλληνες πολίτες».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο σχέδιο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την παραχώρηση στρατοπέδου στην Άνω Τούμπα, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο κ. Καλαφάτης είπε: «Προσδοκούμε να γίνουν γρήγορα οι απαραίτητες διευθετήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, αναμένουμε μία ρύθμιση όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση […] Ολόθερμα στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια από τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης και από τη στιγμή που υπάρχουν και τα συγκεκριμένα θεσμικά εργαλεία από την πλευρά της Πολιτείας».

«Τα εργαλεία υπάρχουν, το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, φαίνεται ότι υπάρχει πολιτική βούληση και γι’ αυτό κατέθεσα σχετική ερώτηση, για να δω αν σε αυτό το οποίο ειπώθηκε σε επίπεδο εξαγγελιών, θα υπάρχουν άμεσα απτά αποτελέσματα σε επίπεδο πολιτικής εφαρμογής. Δικαίως και εκ του θεσμικού μου ρόλου ελέγχω και πιέζω, ώστε να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα και όσο πιο άρτια γίνεται να έλθει νομοτεχνικά, καθώς γνωρίζω λόγω εμπειρίας, ότι υπάρχουν δεκάδες ζητήματα που μπορεί να ανακύψουν, από ρυμοτομικά, χωροταξικά, από την αρχαιολογία, τον δήμο», εξήγησε, παρατηρώντας ότι αν υπήρχε σχεδιασμός «η κυβέρνηση θα μπορούσε τον προηγούμενο ή πριν από δύο μήνες να είχε ολοκληρώσει όλη αυτή τη συνεννόηση με τον ΑΣ ΠΑΟΚ, να είχαν κατασταλάξει στις απαραίτητες ρυθμίσεις και ακόμη-ακόμη να το είχαν ψηφίσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα