Στ. Θεοδωράκης: Υπερφορολογούν, διορίζουν ημετέρους και μοιράζουν ελεημοσύνη

«Φιλοδωρήματα πριν φορολογήσουν και τα κάλαντα» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τις παροχές του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο “Βήμα” τονίζει ότι «Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του κ. Τσίπρα είναι λειψό». Ερωτώμενος για το αν αυτές «δείχνουν» εκλογές εκτίμησε πως δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή τους λέγοντας: «Δεν έχει έρθει ακόμη η στιγμή του στρίβειν δια των εκλογών». Αναφερόμενος στην υπερφορολόγηση τόνισε ότι «Όποιος βάζει φόρους ενώ ξέρει ότι δεν θα τους εισπράξει, είναι ηθικός αυτουργός στο αδίκημα της φοροδιαφυγής», ενώ σε ότι αφορά το πελατειακό κράτος τόνισε ότι για τα δικά τους παιδιά λεφτά υπάρχουν. «Το λιμάνι του Αμβούργου, το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, έχει μικρότερο ΔΣ από το λιμάνι του Βόλου. Όλοι αυτοί για να πληρωθούν θέλουν … νέους φόρους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην κυριαρχία του «γκρίζου» σε διάφορες πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας, από την οικονομία μέχρι την παιδεία και το κάπνισμα, λέγοντας: «Βλέπεις τις στατιστικές και σε πιάνει κατάθλιψη. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά».

Για τη δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς επανέλαβε ότι μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την εκλογή αρχηγού από την κοινωνία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν όλοι αυτοί που μιλούν για ένα «νέο, μεγάλο φορέα του Κέντρου», τόσο το καλύτερο. Τα παζάρια και οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις δεν μας αφορούν. Είναι πιο πολύ βούρκος παρά Ποτάμι. Αλλά δεν θα καθίσουμε να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Το Ποτάμι πρέπει να ζήσει και θα ζήσει. Αυτή είναι η απόφασή μας. Και έχουμε το κουράγιο να τη φέρουμε εις πέρας.

Για την επίσκεψη Καμμένου στο Καστελόριζο ανέφερε πως η επίσκεψη όλης της ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης στη Ρω και στο Καστελόριζο μαζί με βουλευτές του Σύριζα, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής είναι ενδεικτική του χάους που έχουν μέσα στο κεφάλι τους. «Γιούργια και να βγάλουμε και καμιά καλή φωτογραφία για τα προεκλογικά μας φυλλάδια». Εμείς αντιστοίχως εκείνες τις ώρες καταθέταμε πρόταση νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Τέλος ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει πως μετά από δύο χρόνια πολιτικών εναγκαλισμών η όποια Αριστερά τους μεταλλάχθηκε σε εθνικολαϊκισμό. Θεωρούν ότι ο κ. Καμμένος συγκρατεί ψήφους της Ακροδεξιάς στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Κάτι με τις λιτανείες, κάτι με τις γονυκλισίες, κάτι με τα Θρησκευτικά, κάτι με τους χρυσαυγίτες, σου λέει «το καλύπτουμε και αυτό το μέτωπο». «Ακροδεξιοί, εθνικιστές, ομοφοβικοί και αυτοί μαζί μας». Σκεφθείτε ότι δυο φορές οι ΑΝΕΛ έχουν αρνηθεί να ψηφίσουν διατάξεις που αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα