Στ. Θεοδωράκης: Σε συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ η δήλωση Κατσίκη περί ανταλλαγής

«Δεν μίλησε μόνος του ο κ. Κατσίκης για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους 8 Τούρκους, υπήρξε συνεννόηση του κυρίου Κατσίκη με το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ για να τεθεί το θέμα για να δουν πως θα πάει», ανέφερε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Οι ΑΝΕΛ στο σύστημα της σκέψης τους δεν έχουν και τόσο σεβασμό στη δικαιοσύνη» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επανέλαβε πως η πρόταση των ΑΝΕΛ ήταν προσβλητική για τη δικαιοσύνη και πατριωτικά ανεύθυνη.

«Ήταν μεγάλο λάθος των ΑΝΕΛ να μιλήσουν για ομήρους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για το ζήτημα των Σκοπίων και τις συναντήσεις που έχει ζητήσει ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως είναι επιβεβλημένες και θα έπρεπε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο ζήτημα αυτό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως πρέπει όλοι να είναι σοβαροί και να μην κοιτούν το μικροκομματικό τους συμφέρον όταν πρόκειται για θέματα μείζονος σημασίας που αφορούν την Ελλάδα, όταν πρόκειται για τα εθνικά θέματα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση που έχει κάνει το Ποτάμι από την ίδρυση του για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζοντας πως τα εθνικά θέματα μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν με ομοψυχία. Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προχωρούν γιατί – όπως είπε – υπάρχει μεγάλη πίεση από τους Ευρωπαίους και η Ευρώπη θέλει να τελειώσει με αυτή την “ακαταστασία” που υπάρχει στα Βαλκάνια .

«Ο κίνδυνος τα Βαλκάνια να βρεθούν κάτω από την επιρροή της Τουρκίας είναι μεγάλος» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού θυμίζοντας τι έγινε πριν από λίγες μέρες στο Κόσοβο όταν οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν μέσα για να συλλάβουν έξι Τούρκους πολίτες.

Η ΠΓΔΜ πρέπει να μπει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισημαίνοντας πως για να προστατευθούν οι Έλληνες από τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων θα πρέπει να υπάρξει μία διεθνής συμφωνία που θα φέρει την σφραγίδα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Αυτή η συμφωνία θα προστατεύσει πραγματικά τους Έλληνες από τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων τους και όχι η αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η πατριωτική μας θέση πρέπει να είναι όχι απλώς μία φραστική αλλαγή στο Σύνταγμα που αύριο αλλάζει εύκολα αλλά μία απόφαση με τη σφραγίδα της Ε.Ε., με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ που θα λέει ότι εσύ δεσμεύεσαι από εδώ και πέρα να μην υπάρχουν αλυτρωτισμοί ούτε στα βιβλία σου ούτε στο Σύνταγμα σου».

Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ δεν θα τους δώσουν το πράσινο φως αν δεν γίνουν βήμα- βήμα όλες οι απαραίτητε αλλαγές ξεκαθαρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης .

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την εκτίμηση πως αν η λύση που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή είναι η πατριωτική τότε θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία γιατί θα είναι μία ευρωπαϊκή λύση.

Για το θέμα της τροπολογίας που ήρθε στη Βουλή για τα οικονομικά των κομμάτων ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε πως
αφορούσε τις εκκρεμότητες του παλιού συστήματος και τα δάνεια των κομμάτων, το Ποτάμι δεν θέλει να αναμιχθεί σε αυτά γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει δάνεια , που έχει μάλιστα πλεόνασμα όποτε δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί σε αυτό το θέμα τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Φωτογραφία intime news

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα