Στ. Θεοδωράκης: Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να αναλάβουν την πατρότητα της Ευρώπης

Για τους κινδύνους και την προοπτική της Ευρώπης συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο Philippe Grangeon, συνιδρυτής του En Marche και έναν στενός συνεργάτης του Γάλλου προέδρου.

Ξεκινώντας από την κοινή αντίληψη ότι η μόνη λύση είναι περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη, οι κ. Θεοδωράκης και Grangeon, αντάλλαξαν απόψεις για το πώς οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα πείσουν τους πολίτες και κυρίως τους νέους να εμπλακούν στην πολιτική και να διασώσουν την Ευρώπη από την απειλή των λαϊκιστών και των εθνικιστών. Συμφώνησαν πως οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις δεν θα πρέπει να κρύβονται και να κάνουν εκπτώσεις στις ευρωπαϊκές τους αξίες, αλλά θα πρέπει να αναλάβουν δυναμικά την πατρότητα της Ευρώπης και να εξηγήσουν στον κόσμο τι έχει να χάσει αν επιστρέψουμε στα στενά σύνορα των κρατών – εθνών.

«Το συμφέρον των Ελλήνων, των Γάλλων, των Ισπανών, όλων μας είναι να δημιουργήσουμε της Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και όχι να κλειστούμε φοβισμένοι πίσω από τα σύνορα μας» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης. Ο Philippe Grangeon συμφώνησε, προσθέτοντας πάντως ότι δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι οι λαϊκιστές κερδίζουν έδαφος, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο στη Γαλλία, στις ευρωεκλογές να έχει ένα καλό αποτέλεσμα– ακόμη και προβάδισμα – η Μαρίν Λεπέν.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε το ζήτημα των νέων, υπογραμμίζοντας τη συντονισμένη προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να πειστούν να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και να μη χαρίσουν την πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου – και τελικά της Ευρώπης ολόκληρης- στους Όρμπαν, Σαλβίνι και Λεπέν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα