Στ. Θεοδωράκης: Οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από πολιτικούς που συγκρούονται, δεν υπεκφεύγουν

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού,  σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook, αναφέρει:

“Η Βουλή έχει ζήσει και ζει πολλές περιπέτειες. Θα θυμάστε τις κραυγές «στα τέσσερα – στα τέσσερα», αλλά και διαχρονικά το bullying στους βουλευτές που δεν συμφωνούν με την εκάστοτε πλειοψηφία.
Όμως όλα έχουν ένα όριο. Και το πρωί της Τετάρτης η Βουλή το έθεσε. Με πρόταση του Προέδρου της, Νίκου Βούτση, ομόφωνα αποφασίστηκε η αποβολή των βουλευτών της Χ.Α. από την Ολομέλεια. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η Βουλή απαντά ενωμένη σε τραμπούκικες συμπεριφορές. Άλλο η ανοχή στις ακραίες απόψεις και άλλο η ανοχή στις ακραίες πράξεις.
Και θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές, όλοι οι υπουργοί και βέβαια όλοι οι αρχηγοί, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, να βρίσκονται το πρωί στην αίθουσα της Ολομέλειας. Δεν συνέβη και η δικαιολογία ότι «η πρόταση θα περνούσε έτσι κι αλλιώς» είναι τουλάχιστον αφελής. Σκεφτείτε να έλεγαν το ίδιο και όσοι μπήκαν στην Ολομέλεια. Το σημαντικό όμως είναι αλλού. Οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από πολιτικούς που βγαίνουν μπροστά. Που τολμούν, δεν κολακεύουν. Που συγκρούονται, δεν υπεκφεύγουν. Σταύρος Θεοδωράκης.”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα