Στ.Θεοδωράκης: Οι αναβολές στο κλείσιμο της αξιολόγησης πληρώνονται ακριβότερα από το λαό

Την θέση ότι οι συνεχείς αναβολές στο κλείσιμο της β’ αξιολόγηση πληρώνονται ακριβότερα από το λαό διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι Το Ποτάμι είναι υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού, αρκεί όπως είπε, η κυβέρνηση να μας πει «ποιος είναι αυτός για να μην φτάσουμε στο θέμα μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ».
«Έχουν απολογηθεί για αυτά που έλεγε ο Τσακαλώτος ότι πρέπει να κλείσει η αξιολογηση μέχρι 5 Δεκεμβρίου;
Σημασία έχει ότι η χώρα έχει υπογράψει κάποια πράγματα, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη ότι υπάρχει χρόνος για να αναβάλουμε.
Όταν η κυβέρνηση δείχνει ότι αναβάλει, ανοίγει την όρεξη για νέους φόρους επειδή λένε ότι αυτή η κυβέρνηση στην επόμενη στροφή θα μας πουλήσει» είπε ο κ.Θεοδωράκης.
«Εμείς θα έπρεπε αν είμαστε κανονική χώρα θα έπρεπε να είχαμε εθνικό μέτωπο για τα μεγάλα και να έχουμε κοινό μέτωπο απέναντι στον Σόιμπλε.
Κανείς που θέλει να κάνει μια επένδυση, δεν το κάνει όταν υπάρχει ένα αίσθημα αβεβαιότητας» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Κληθείς να σχολιάσει τις αποχωρήσεις βουλευτών από το Ποτάμι ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «είναι προς τιμήν μας ότι οι μέχρι σήμερα αποχωρήσεις δεν έχουν σημειώσει πολιτική μομφή για το Ποτάμι».
«Έχουν φύγει κάποιοι βουλευτές χωρίς κανείς από αυτούς να πει μια κουβέντα.
Αυτό δείχνει ότι κάποιοι δεν έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού.
Αν κάποιοι επιμείνουν για το μέλλον τους, ώρα τους καλή.
Μέχρι εκεί φτάνω εγώ» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά είπε ότι «εάν υπάρχει πρόβλημα εκπροσώπησης των κεντρώων δυνάμεων η λύση δεν είναι τα παζάρια αυτών που σιγουρεύουν τις θέσεις που ήδη έχουν αλλά η κοινωνία να ψηφίσει για ένα νέο χώρο».
«Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις ανά πάσα στιγμή παρά την επιμονή για συνέδρια.
Συζητάμε με όλους αλλά για το συγκεκριμένο δεν κάνουμε παρασκηνιακές συζητήσεις.
Αυτό που θέλει η κοινωνία δεν είναι να αποφασίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Το ζήτημα της συνεργασίας κόλλησε γιατί όλοι θέλουν παρασκηνιακές διεργασίες.
Σημασία δεν έχει με ποιον θα πας αλλά γιατί» είπε με νόημα» είπε ο κ.Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγματα που δεν συνάδουν με το Ποτάμι παραθέτοντας ως παραδείγματα, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την επανάληψη του κομματικού κράτους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα