Στ. Θεοδωράκης: Καλώς αντιμετωπίζαμε τη Θάνου ως όργανο της κυβέρνησης

Τη θέση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι η μετακίνηση της κ. Θάνου «εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα» και πρόσθεσε πως «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών».

Ακόμη, τόνισε πως «το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, είναι θλιβερό ότι «υπάρχουν δικαστές -ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε- που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα