Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση υπογράφει ότι να’ναι όπως το καλοκαίρι του 2015

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση και την συμφωνία στη Βουλή. Εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά επειδή «υπογράφει ότι να ‘ναι, όπως το καλοκαίρι του 2015» και μάλιστα – σύμφωνα με τον ίδιο – αυτό το κάνει όχι από απειρία, αλλά επειδή «διαθέτει μια κουτοπόνηρη αντίληψη πολιτικής». «Είναι η σκέψη στους πελάτες και όχι στους πολίτες», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και υπενθύμισε ότι αυτή την στιγμή 1,5 εκατ. Έλληνες κάτω από τo όριo της φτώχειας, μερική απασχόληση, μαύρη και απλήρωτη εργασία έχουν γίνει καθεστώς.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προσέθεσε ότι «Πορτογαλία και Ιρλανδία έμειναν 3 χρόνια στα μνημόνια. Η Κύπρος 2.Εδώ τα μνημόνια πήγαν σετάκι με τα ψέματα και την ανικανότητα των λαϊκιστών»! Παράλληλα, υπενθύμισε τις ψεύτικες υποσχέσεις του Α. Τσίπρα: Λέγατε: αφορολόγητο 12.000€, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους, κατώτατ.μισθός 751€, διαγραφή οφειλών φτωχών δανειοληπτών. Υποσχόσασταν 300.000 θέσεις εργασίας σε 2 χρόνια. Πέρασαν οι 20 μήνες. Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν και πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν;»

Ειδική μνεία έκανε στην υπόθεση της επένδυσης του Ελληνικού. «Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λένε ότι ο διάδρομος που προσγειώθηκε ο Καραμανλής είναι ιστορικό μνημείο και πρέπει να το σεβαστούμε. Όπου να ναι θα μιλάνε και για γεωτρήσεις», είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού, ενώ τόνισε ότι επενδυτές δεν έρχονται γιατί η κυβέρνηση ακολουθεί το «ένα βήμα μπροστά δύο πίσω».

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα μίλησε για μια πράξη εξαπάτησης, αφού θα τα αποφασίζει η Κομισιόν και το ΔΝΤ, ενώ ο Υπουργός θα εκδίδει ΦΕΚ. «Δεν είναι αντίμετρο η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων. Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει από χθες», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι «κάποια στιγμή θα κοπεί το χρέος όταν τα βρουν ΔΝΤ και Γερμανία» και τότε –σύμφωνα με τον ίδιο- η χώρα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια συζήτησης το 2018 για τα χρέη της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα