Στ. Θεοδωράκης: Η κοινωνία υποφέρει από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά δεν νοσταλγεί το παρελθόν

o-proedros-tou-potamiou-stauros-theodorakisΑπέκλεισε κάθε προεκλογική σύμπραξη με κάποιο κόμμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι η κοινωνία «μπορεί να υποφέρει από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά δεν νοσταλγεί το παρελθόν. Δεν θέλει να γυρίσει στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το κίνημα θα κατέβει αυτόνομο μαζί με τους συμμάχους του, «εκτός αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα τρίτο εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό πόλο», επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για κοινή συνέντευξη Τύπου στις 20 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του ίδιου και της κ. Γεννηματά «για να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού από την κοινωνία».
Απαντώντας στο ερώτημα «αν θα επιμείνει στον διάλογο με την κ. Γεννηματά», είπε ότι η υπόθεση του Κέντρου δεν πρέπει να ναυαγήσει, γι’ αυτό άλλωστε το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού, παραβλέποντας τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε πρόταση για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
Ερωτηθείς για τα όσα λέει η κ. Γεννηματά για τις σχέσεις του με την Ν.Δ. ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε «μην μπερδευτούμε. Είναι και πρωί. Η κ. Γεννηματά ήταν υπουργός της δεξιάς. Υπουργός μίας κυβέρνησης που είχε πρώτο ρόλο η Ν.Δ. Πριν ανακαλύψουν το χάος συγκυβερνούσαν με τη ΝΔ».
Για το θέμα της ηγεσίας του «νέου Κινήματος» ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «ο ηγέτης πρέπει να έχει την αίσθηση της προσωρινότητας και εγώ την έχω». Και προσέθεσε «έχω ξεκαθαρίσει και στους συμμάχους μας ότι αν υπάρξει μια προσωπικότητα που θα ενώσει όλους τους εκσυγχρονιστές και τους μεταρρυθμιστές, τότε δεν θα είμαι υποψήφιος».
Στο ερώτημα για πιθανή υποψηφιότητα Σημίτη είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, σταθεροποίησε τη χώρα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, έχει διεθνή αναγνώριση, και είναι προσβολή να του ζητάμε να λύση τι διαφορές στο κέντρο ενώ εκτίμησε ότι πρέπει να επιφυλάξουμε στον Κώστα Σημίτη διαφορετικούς ρόλους στο μέλλον.
Για τη συνέντευξη του αρχηγού της Ν.Δ. ο οποίος μίλησε ακόμη και για στελέχη της κεντροαριστεράς που θα συνεργαστούν με το κόμμα του ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης το έφτασε στα άκρα και συνέχισε λέγοντας: «Η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα. Το παραδέχθηκε και ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι υπάρχουν εμπόδια για τον εκσυγχρονισμό της. Ας αλλάξουν λοιπόν πρώτα την ΝΔ και ας αφήσουν τις προοδευτικές εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να δημιουργήσουν κάτι νέο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα