Στ.Θεοδωράκης: Δε θέλουμε μαύρες τρύπες στα Βαλκάνια

«Το Ποτάμι δε θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες. Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ και εμείς πρέπει να βγούμε κερδισμένοι φέρνοντας τους κοντά μας, με συνεργασία και βοήθεια τόσο σε στρατιωτικά ζητήματα όσο και σε επιχειρηματικά», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του.
«Εκπλήσσομαι γιατί έχουμε έναν κυβερνητικό σχηματισμό ο οποίος θα ψηφίσει υπέρ μιας Νατοϊκής επιλογής αλλά ταυτόχρονα αυτός ο ίδιος χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο. Εκπλήσσομαι επίσης γιατί εκ δεξιών μου υπάρχει ένας αντιπολιτευτικός σχηματισμός ο οποίος υποστηρίζει την πολιτική του ΝΑΤΟ αλλά σήμερα θα ψηφίσει «όχι» στην ένταξη μιας μικρής βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Εκπλήσσομαι αλλά κυρίως συμπαρίσταμαι στον ελληνικό λαό που προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται στη χώρα» είπε και πρόσθεσε «Κυβερνήσεις που στηρίζονται σε πληρεξούσια βουλευτών, βουλευτές που αλλάζουν κόμματα και άποψη ανάλογα με την ημέρα και την ώρα και πολιτικοί που καθοδηγούνται μόνο από δημοσκόπους και διαφημιστές. Καμία αρχή, κανένας πυρήνας και πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει καν σπονδυλική στήλη. Ό,τι να ‘ναι, αρκεί να αυτό μεταφράζεται σε ψηφαλάκια».
Απάντησε για άλλη μια φορά στα σενάρια και τις «θεωρίες συνομωσίας» όπως τις χαρακτήρισε ότι πιέστηκε το Ποτάμι να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών από την αμερικάνικη πρεσβεία λέγοντας ότι είναι παραλογισμός να διαδίδεις ότι κάποιος πιέζει κάποιον για να κάνει αυτά που έχει ήδη αποφασίσει να κάνει και που έχει ήδη δηλώσει με πολλές δηλώσεις ότι θα κάνει. «Αν δεχτούμε ότι μια πρεσβεία πιέζει Έλληνες πολιτικούς να πουν «ναι» σε μια συμφωνία τότε φαντάζομαι ότι είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μια άλλη πρεσβεία που θέλει διακαώς το όχι πιέζει αντιστοίχως κάποιους άλλους Έλληνες πολιτικούς» σημείωσε.
Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ποτίζει με έναν τυφλό εθνικισμό τους Έλληνες και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν αλά καρτ Ευρωπαίοι. Δεν υπάρχει Ευρώπη του εθνικισμού. Και δε γίνεται κάποιος ευρωπαϊστής επειδή αρθρογραφεί για τον λαϊκισμό των άλλων».
«Επιμένετε να έχετε πρώτο θέμα στην ατζέντα σας το «ξεπούλημα της Μακεδονίας», όπως το χαρακτηρίζετε. Επιμένετε να αρνείστε μια επιλογή ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια. Θεωρείτε αυτή τη συμφωνία καταστροφική. Θεωρείτε αυτή τη συμφωνία βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα» είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε «Τότε γιατί δεν κάνετε το αυτονόητο; Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε απλά και σύντομα ότι ως η επόμενη κυβέρνηση, θα θέσετε από την πρώτη μέρα βέτο στην ενταξιακή πορεία των γειτόνων μας στην Ε.Ε.»
«Εσείς, που a priori θεωρείτε αυτή τη συμφωνία προδοτική, που a priori θεωρείτε ότι έχουμε παραχώρηση κυριαρχίας, υποχρεούστε κατά την κοινή λογική να πείτε σήμερα, και όχι κάποτε, σε αυτούς που σας ακολουθούν, ό,τι η Βόρεια Μακεδονία δε θα μπει στην Ε.Ε!» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Καταλήγοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει και στο οποίο ηγούμαι, δηλώνει εν γνώσει των συνεπειών των κοινοβουλευτικών νόμων, αλλά κυρίως με γνώση των νόμων της φυσικής, ότι θα επιμείνει σε αυτή εδώ τη Βουλή, αλλά και στην επόμενη Βουλή, να υπερασπίζεται τη λογική και την πολιτική. Και κυρίως τους πολίτες που το στήριξαν και το στηρίζουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα