Στ: Θεοδωράκης: Δεν θα βρούμε ποτέ λύση όσες εξεταστικές και αν κάνουμε

Ναι» στην εξεταστική για την Υγεία είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «όσες εξεταστικές και να κάνουμε λύση δεν θα βρεθεί». «Το θέμα είναι να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Είμαστε πάνω από το κρεβάτι του Πολίτη. Έχουμε κάνει τη διάγνωση και ξαφνικά τον αφήνουμε σύξυλο για να λύσουμε τις διαφορές μας», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα προβλήματα της Υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά εδράζονται στα πολλά λάθη και τα πολλά σκάνδαλα. «Μιλάτε για εξυγίανση κ.κ. στην κυβέρνηση όμως κάνετε ρεκόρ σε υπερσυνταγογράφηση και υπερκατανάλωση. Βλαπτικά τόσο για την υγεία όσο και την τσέπη», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και αναγνώρισε ότι η  πρώτη φορά αριστερά έκανε και εδώ το θαύμα της: Έχουμε αύξηση της οικονομικής συμμετοχής των ασθενών. Μάλιστα, κατά τον κ. Θεοδωράκη οι ισχυρισμοί περί αύξησης χρηματοδότησης στα νοσοκομεία είναι αναληθείς, αφού το 2016 δώσαμε 1,3 δισ., δηλαδή μόλις 12 εκατ. περισσότερα από το 2015.

«Η χώρα της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης και του κομματικού κράτους τα κάνει όλα δύσκολα για τους πολίτες. Και τα κάνει όλα ακριβότερα», προσέθεσε και μίλησε για επαναλαμβανόμενο έγκλημα, στο οποίο στη… μέση βρίσκεται ο Π. Κουρουμπλής. «Είναι πολλά τα χαμένα λεφτά στην υγεία και πολλοί οι εμπλεκόμενοι που θησαύρισαν. Πιράνχας και ασπόνδυλα», συμπλήρωσε και υπενθύμισε πως ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να προσλάβει 4.500 γιατρούς, προσέλαβε 700 από διαγωνισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, και πήρε 2.500 συμβασιούχους με ευρωπαϊκά προγράμματα. «Είμαστε η χώρα με το λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό και καλύπτουμε τα κενά με ιδιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό», σημείωσε.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του Ε. Ντυνάν ξεκαθάρισε ότι η ασυδοσία και η σπατάλη του έπρεπε να είχε γίνει αντιληπτή από το υπουργείο και κατέληξε λέγοντας: «Εμείς που δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία κυβερνητική εμπλοκή θα αγωνιστούμε και στο θέμα της Υγείας να αποδοθεί δικαιοσύνη».

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα