Στ.Θεοδωράκης:Εμείς επιδιώκουμε μια κυβέρνηση που θα εκφράζει το 50% του ελληνικού λαού

«Εμείς επιδιώκουμε μια κυβέρνηση που θα εκφράζει το 50% του ελληνικού λαού. Τουλάχιστον, το 50%. Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε στην εποχή που μπορεί να κυβερνάει το 35%», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το μεσημέρι στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δυο στις Δώδεκα» με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι θα ήθελε το Ποτάμι, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, που «θα εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Δεν μπορούμε να πάμε σε κυβερνήσεις μειοψηφικές στο λαό. Και νομίζω ότι αυτό το θέλει και ο ελληνικός λαός. Θέλουμε μια περίοδο σταθερότητας, μια περίοδο σιγουριάς, μια περίοδο ότι όλοι δουλεύουμε, δεν είναι οι μισοί στο δρόμο και πετροβολούν τους άλλους μισούς», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να μοιραστούμε την ευθύνη να μοιραστούμε το κόστος και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κυβέρνηση συνεργασίας, με συγκολλητική ουσία ένα πρόγραμμα. Όχι, με συγκολλητική ουσία τις καρέκλες. Ένα πρόγραμμα, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα πρέπει να είναι μπροστά μας και που θα έχουμε συμφωνήσει, αφού και ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει, ότι θα εκτελεστεί».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επίτευξης αυτοδυναμίας, υποστηρίζοντας ότι «ο στόχος για αυτοδυναμία που έχει ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας» και ότι ο ίδιος δε θα ήθελε «με κανένα τρόπο να γυρίσουμε στις εποχές της αυτοδυναμίας, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ και πολύ βέβαια περισσότερο και με τη ΝΔ που έχει δείξει δείγματα, πολύ αρνητικά, την περίοδο που είχε την αυτοδυναμία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολλά, αλλά «δεν έπεσαν από τον ουρανό» και ότι «μπορεί να εντάθηκαν επί των ημερών του Τσίπρα», αλλά είναι «δημιούργημα και της προηγούμενης κυβέρνησης και της κυβέρνησης Σαμαρά και των κυβερνήσεων συνεργασίας που έφεραν τα προηγούμενα μνημόνια». Υπογράμμισε ότι «η μνήμη του κόσμου δεν πρέπει να είναι ούτε μόνο στα παλιά, ούτε μόνο στα τωρινά, πρέπει να έχει μια ακτίνα, να σκεφτούμε τη ζωή μας τα πέντε τελευταία χρόνια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα