Στ. Γιαννακίδης: Η χώρα πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ στην αύξηση του τουρισμού

Στην υπογραφή της απόφασης που αύξησε σε 600 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.

Στην υπογραφή της απόφασης που αύξησε σε 600 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 υπογράμμισε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός των 120 εκατ. ευρώ αυξήθηκε στα 400 εκατ. ευρώ και πλέον, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Πολιτισμού, προχωρούμε σε νέα αύξηση άλλων 200 εκατ. ευρώ».

Τα τελευταία χρόνια η χώρα πηγαίνει «από ρεκόρ σε ρεκόρ στην αύξηση του τουρισμού, επομένως το να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις ήταν απαραίτητο βήμα, που συνδέεται με τον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης για επέκταση της τουριστικής σεζόν, να αξιοποιήσουμε όλες τις μορφές και τα πλεονεκτήματα της χώρας», όπως είπε.

Το 2018, η Ελλάδα «για τέταρτη χρονιά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της απορρόφησης» κονδυλίων ΕΣΠΑ, ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι με απορρόφηση «1,5 δισ. ευρώ από πρόγραμμα 6 δισ. ευρώ, βρισκόμαστε στην κορυφή με απορρόφηση 25%».

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται και «στην πρώτη θέση αξιοποίησης του «πακέτου Γιούνκερ», με 2,7 δισ. ευρώ και συνολικές επενδύσεις άνω των 11 δισ. ευρώ».

«Το ΕΣΠΑ αποτελεί έναν από τους κύριους πόρους χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι «για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα 26 δράσεις έχουν ολοκληρωθεί ή πρόκειται να ανοίξουν, όπως η Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο

«Ενισχύουμε την οικονομία με περίπου 2 δισ. ευρώ και επί του συνόλου, για το κομμάτι του ΕΣΠΑ πέραν από τις μικρομεσαίες, την επόμενη τριετία υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης με 7,5 δισ. ευρώ», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Καθώς οδεύουμε προς την λήξη του ΕΣΠΑ 2014-2020, «ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη περίοδο, εξαιρετικής σημασίας ζήτημα για να έχουμε δυνατότητα σχεδιασμού από την αρχή ενός πολύτιμου εργαλείου για την συνολικότερη χάραξη και υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας», συνέχισε ο κ. Γιαννακίδης, επισημαίνοντας ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το κομμάτι των ευρωεκλογών. Οι πολιτικές αντιλήψεις που θα επικρατήσουν, θα δώσουν και το περιεχόμενο στην επόμενη προγραμματική περίοδο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα