Στόλτενμπεργκ: Οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με την συνθήκη ελέγχου των όπλων, το πρόβλημα είναι η Ρωσία

Οι ΗΠΑ συμμορφώνονται πλήρως με την συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων της δεκαετίας του ’80, αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν η Ρωσία συνεχίσει να την παραβιάζει, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν.

“Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι οι ΗΠΑ συμμορφώνονται πλήρως (…) το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά της Ρωσίας”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο ότι σκοπεύει να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς (INF), διότι όπως κατήγγειλε την παραβιάζει η Ρωσία.

Την ίδια ώρα ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι δεν αναμένεται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αναπτύξουν περισσότερα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη σε απάντηση για την, σύμφωνα με τη Δύση, παραβίαση της συνθήκης για τον έλεγχο των όπλων από τη Ρωσία.

“Δεν προβλέπω ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι θα αναπτύξουν περισσότερα πυρηνικά όπλα ως απάντηση”, σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε προχθές ότι θα αναγκαστεί να απαντήσει καταλλήλως για να αποκαταστήσει την στρατιωτική ισορροπία με τις ΗΠΑ, αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει την απειλή να εγκαταλείψει την συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα και αρχίσει να αναπτύσσει νέους πυραύλους.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα