Στρατούλης:Η εργασιακή κατεδάφιση προ των πυλών

stratoulis1Η κυβέρνηση άνοιξε την Κερκόπορτα για τη διατήρηση και χειροτέρευση του μνημονιακού εργασιακού μεσαίωνα και τη μετατροπή του σε εργασιακή κόλαση.

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο πολιτικό έργο «το έχουμε δει και ξαναδεί τα 7 χρόνια των μνημονίων». Ουσιαστικά, σύμφωνα με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ η κυβέρνηση έχει ήδη υποχωρήσει στις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών την ώρα που «με  ελιγμούς και πολιτικά επικοινωνιακά κόλπα δημιουργείται η εικόνα της σύγκρουσης με τους δανειστές για τα εργασιακά».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κατά την α’ φάση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι «τα μνημόνια έχουν ταξικό χαρακτήρα». Αυτό αποδεικνύεται από την στάση του ΣΕΒ, που «το πρωί λέει ότι διαφωνεί με τους δανειστές και το βράδυ υπερθεματίζει για νέα εργασιακή καταστροφή.

Όλα αυτά προωθούνται, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη «από τους δανειστές και εγκρίνονται από τις νεομνημονιακές και παλαιομνημονιακές κυβερνήσεις για τη δημιουργία πρωτίστως φτηνής και υποταγμένης εργατικής δύναμης, όχι μόνο για τις πολυεθνικές που αγοράζουν μπιρ-παρά το δημόσιο και κοινωνικό πλούτο της χώρας, αλλά και για τις δυνάμεις του εγχώριου κεφαλαίου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα