Στρατιωτική εισβολή της Σαουδικής Αραβίας στο Μπαχρέιν

Στρατιωτική εισβολή από τη Σαουδική Αραβία σημειώνεται αυτή τη στιγμή στο Μπαχρέιν, στην πρωτεύουσά του Μανάμα με σκοπό τη στήριξη της σουνιτικής βασιλικής οικογένειας των Αλ Χαλίφα η οποία κινδυνεύει με ανατροπή από την πλειοψηφία των κατοίκων που είναι σιίτες.

Τα σαουδαραβικά στρατεύματα φαίνονται σε τηλεοπτική κάλυψη να μπαίνουν στο Bahrain από την γέφυρα King Fahd η οποία συνδέει τις δύο χώρες.

Όπως μεταδίδεται, η επέμβαση έγινε δύο ημέρες πριν την δίκη και την απόφαση κατά του Σιίτη ιμάμη Ayatollah Sheikh ‘Issa Qassem. Η βασιλική οικογένεια του Bahrain φοβάται ότι το αποτέλεσμα της δίκης θα προκαλέσει μαζική εξέγερση.

Το Δικαστήριο του Μπαχρέιν αναμένεται να δικάσει αύριο 7 Μαΐου τον Σιίτη θρησκευτικό ηγέτη Ίσα Κασίμ (Αγιατολάχ Σεΐχη Ίσα Άχμεντ Κασίμ – Ayatollah Sheikh Isa Ahmed Qassim), με τις κατηγορίες της παράνομης συγκέντρωσης χρημάτων, ξέπλυμα χρήματος και υποστήριξης της τρομοκρατίας.

Στις 20 Ιουνίου 2016 οι Αρχές του Μπαχρέιν αφαίρεσαν την υπηκοότητα στον Ίσα Κασίμ και έθεσαν εκτός νόμου το Ισλαμικό Ίδρυμα Διαφώτισης, του οποίου ηγείται.

Το Μπαχρέιν, πρώην βρετανική αποικία στον Περσικό Κόλπο, έγινε ανεξάρτητο κράτος στις 15 Αυγούστου 1971.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα