Στρατηγική προτεραιότητα η στήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Στις εμβληματικές δράσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση για τη στήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στην Ελλάδα, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το British Council και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Κ.ΑΛ.Ο. στην Ελλάδα.

«Σε όλο τον κόσμο, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία εισάγει έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής, εργασίας και κατανάλωσης. Στην Κ.ΑΛ.Ο, ο ανταγωνισμός της αγοράς και η μεγιστοποίηση του κέρδους αντικαθίστανται από τη συλλογικότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ισότητα και τη δημοκρατική συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων. Η Κ.ΑΛ.Ο. αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, γιατί μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εμβάθυνση της δημοκρατίας στην παραγωγή και την εργασία» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, «ήδη στο μητρώο που τηρείται στην Ειδική Γραμματεία υπάρχουν εγγεγραμμένες περίπου 1.100 επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. και πάνω από τις μισές συστήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά. Μετά τον νέο νόμο 4430/16, προχωράμε με αποφασιστικό τρόπο για μία εντατική ωρίμανση και υποστήριξη του χώρου».

Στη συνέχεια, η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στις τρεις βασικές δράσεις που προωθούνται:

– Δημιουργία Κέντρων Στήριξης σε όλη την Ελλάδα.

– Χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

– Ταμείο Κ.ΑΛ.Ο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα