Στο Taxis τη Δευτέρα 400.000 ειδοποιητήρια πληρωμής φόρου

Τη Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι, περίπου 400.000 φορολογούμενοι – ο τελικός αριθμός δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη – θα ενημερωθούν για το ύψος των πρόσθετων φόρων που θα πρέπει να πληρώσουν λόγω της ψήφισης των φορολογικών διατάξεων του Ιουλίου.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ στην ιστοσελίδα του Taxis, οι φορολογούμενοι ενημερώνονται ότι «η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 02 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 μέχρι τις 5.10.2015 την ίδια ώρα λόγω «επανεκκαθάρισης των δηλώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις των τελευταίων νόμων».

Αυτό σημαίνει ότι τη Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι, περίπου 400.000 φορολογούμενοι – ο τελικός αριθμός δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη – θα ενημερωθούν για το ύψος των πρόσθετων φόρων που θα πρέπει να πληρώσουν λόγω της ψήφισης των φορολογικών διατάξεων του Ιουλίου.

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες:

οι αγρότες που οφείλουν να αποδώσουν τον φόρο που θα προκύψει εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου (από το 27,5% στο 100%)

οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2500 κυβικών, σκαφών αναψυχής αλλά και ακινήτων με πισίνα εφόσον δεν έχουν πληρώσει ήδη τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης μέσω του εκκαθαριστικού τους.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί απόφαση για τον τρόπο καταβολής του πρόσθετου φόρου από όλους τους φορολογούμενους. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα δοθεί δυνατότητα καταβολής σε τρεις δόσεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα