Στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Αλ.Τσίπρας με το βλέμμα στην Άγκυρα

Το υπουργείο Εξωτερικών επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με το Νίκο Κοτζιά, εν όψει του ταξιδιού τους την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία.KOTZIAS-TSIPRAS-BOULH01-16OCTOBER2015-777x437

Στον διάλογο που είχε ο κ.Κοτζιάς με τον Αλ.Τσίπρα είπε ότι είναι μεγάλη τιμή η επίσκεψη του καθώς επισκέπτεται  για πρώτη φορά στο υπουργείο Εξωτερικών ως πρωθυπουργός.

«Έχω καιρό να έρθω σε αυτό το υπουργείο, αλλά νομίζω ότι, παρότι δεν έχω έρθει, η εξωτερική πολιτική παίζει κεντρικό ρόλο και στην διαπραγματευτική δυναμική η οποία είναι ανεξάντλητη, διότι είμαστε διαρκώς σε διαπραγμάτευση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και το επικείμενο ταξίδι στην Τουρκία, έξηγησε ότι στόχος είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ενημέρωση, ώστε να αξιοποιηθεί το μομέντουμ για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για τη χώρα.

«Ανάγκη συνεννόησης με την Τουρκία»
Στις δηλώσεις του χθες, μετά τη διήμερη σύνοδο στη Βαλέτα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη συνεννόησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτημα.

Χαρακτήρισε θετικές τις αποφάσεις που ελήφθησαν και το γεγονός ότι «θα υπάρξει, έχει ήδη ξεκινήσει, μια ουσιαστική προσπάθεια συνεννόησης και διαλόγου με την τουρκική κυβέρνηση που θα καταλήξει πιστεύουμε και σε ένα κοινό σχέδιο δράσης και σε μια σύνοδο με την Τουρκία μέχρι το τέλος του Νοέμβρη».

Σε αυτή τη στρατηγική, όπως σημείωσε, εντάσσεται και το ταξίδι του στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα και οι συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα