Στο Σύνταγμα η πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

poreia-gia-prosfyges-630x380
Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.gr

Διαδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, από αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες από την Ομόνοια στη Βουλή

Στο κάλεσμα της πορείας σημειώνεται ότι:

«Στο μέσο του καλοκαιριού και η κατάσταση στα στρατόπεδα “φιλοξενίας” προσφύγων βράζει. Από κακές ως άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αποκοπή από τον αστικό ιστό, ελλιπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνεχή κρούσματα βίας λόγω του συνωστισμού και τα εξαθλίωση, απουσία προοπτικής μιας και στους πρόσφυγες δεν επιτρέπεται ούτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους αλλά ούτε και να ενταχθούν στην κοινωνία. Παράλληλα, το άσυλο πλέον έχει καταργηθεί και οι απελάσεις συνιστούν δομικό στοιχείο της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους ντόπιους. Είναι πια φανερό ότι οι επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης διαμορφώνουν ένα μηχανισμό παραγωγής βαρβαρότητας. Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούμε για να διεκδικήσουμε ανθρώπινη φιλοξενία μέσα στις πόλεις για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα, πλήρη δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία και την εργασία. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα