Στο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε για θέματα τηλεπικοινωνιών θα συμμετάσχει ο Ν. Παππάς

Με στόχο να βελτιωθούν οι σταθερές και κινητές τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις για όλους στην Ευρώπη και να προωθηθούν οι επενδύσεις, συνεδριάζουν στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί της Ε.Ε για τις τηλεπικοινωνίες στις Βρυξέλλες. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Οι υπουργοί πραγματοποιούν συζήτηση προσανατολισμού, σχετικά με την αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες, επιχειρώντας να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός και η καινοτομία, παράλληλα με την προστασία των καταναλωτών.

Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τους νέους κανόνες που έχουν προταθεί για την εξασφάλιση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (ePrivacy).

Πρίν την έναρξη της Συνόδου ο Ν.Παππάς συνομίλησε με τον Κύπριο ομόλογο του, υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριο Δημητριάδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα