Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Γ. Κατρούγκαλος

Την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής διάστασης και του εκδημοκρατισμού της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, θα τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, με στόχο την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης και 10ης Μαρτίου και ενόψει της επετειακής συνόδου κορυφής για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης.

 Οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ θα ενημερωθούν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τα επόμενα βήματα για ένα βιώσιμο μέλλον της ΕΕ και θα συζητήσουν ορισμένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα, όπως η οικονομία, η ασφάλεια και οι εξωτερικές σχέσεις.

Νωρίτερα, πριν από την έναρξη του Συμβουλίου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος συμμετείχε ως παρατηρητής σε πρωινό εργασίας των Σοσιαλδημοκρατών, με θέμα το μέλλον της Ευρώπη ενόψει της 60ης επετείου από την ιδρυτική διακήρυξη της Ευρώπης.

Μετά το Συμβούλιο, ο αναπληρωτής θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα, των Πράσινων Σκα Κέλερ και του DIE LINKE Γκάμπριελ Ζίμερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα